top of page

Atrask augalinį: suktinukai su avinžirniais ir saulėje džiovintais pomidorais (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.


Skanūs ir sotūs suktinukai su avinžirnių užtepėle, saulėje džiovintais pomidorais, bazilikais ir kedrinėmis pinijomis. Puikiai tiks iškylai!


suktinukai su avinžriniais_augalinė mityba_veganiškas receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 


Suktinukams su avinžirniais pagaminti reikia:

  • 3 pilno grūdo tortilijų

  • 200 g konservuotų avinžirnių

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų citrinos sulčių

  • 2 skiltelių česnako

  • 1/2 a.š. druskos

  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų

  • 1/4 a.š. kumino miltelių

  • 2 saujų kepintų kedrinių pinijų

  • 100 g saulėje džiovintų pomidorų

  1. Avinžirnius kartu su aliejumi, citrinos sultimis, ir prieskoniais sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki vientisos konsistencijos, jeigu reikia įpilame kelis šaukštus vandens.

  2. Užtepėlę tepame ant tortilijų, beriame kepintas kedrines pinijas, sudedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, bazilikus ir špinatus. Tortiliją susukame ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!


Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikas Receptas


Naujausi įrašai

bottom of page