top of page

Atrask augalinį: salierų šniceliai su pastarnokų šiaudeliais ir bulvių koše (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.


Šis daržovių trio patiks ir tiems, kurie daržovių dar nėra įsimylėję, tiems, kurie dar tik pažindinasi su augaline mityba, ir vaikams, kuriems su bulvių koše viskas skanu, ir veganams, kurie neprisipažintų, bet retkarčiais su nostalgija prisimena močiutės keptus karbonadus.


salierų šniceliai su bulvių koše_receotas_augalinė mityba
@graužkmorką nuotr.

Salierų šniceliams pagaminti reikia:

  • 1 nedidelės saliero šaknies

  • pilno grūdo miltų

  • avinžirnių miltų

  • džiūvėsėlių

  • druskos

  • aliejaus

  1. Saliero šaknį nulupti ir supjaustyti maždaug pusės cm grežinėliais.

  2. Į vieną lėkštę suberti miltus. Kitoje lėkštėje kelis kupinus šaukštus avinžirnių miltų sumaišyti su ¼ puodelio vandens ir žiupsniu druskos, tirštumas turėtų būti kaip išplakto kiaušinio. Į trečią lėkštę suberti džiūvėsėlius.

  3. Salierų grežinėlius apvolioti miltuose, tada avinžirnių ir vandens masėje, galiausiai- džiūvėsėliuose.

  4. Kepti įkaitintame aliejuje, jo reikės nemažai, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.

Pastarnokų šiaudeliams:

  • 4 neperaugusių pastarnokų

  • 2 sk. česnako

  • dž.rozmarino

  • druskos

  • aliejaus

  1. Pastarnoką nuplauti, jei labai norisi galima ir nulupti. Supjaustyti šiaudeliais, maždaug moteriško piršto storumo.

  2. Sudėti į didelę kepimo skardą, apšlakstyti aliejumi, apiberti prieskoniais ir viską rankomis pamaišyti bei paskleisti vienu sluoksniu.

  3. Kepti 200 C karštumo orkaitėje apie 20 min., pamaišyti ir pakepti dar apie 5 min.

Bulvių košei su alyvuogių aliejumi:

  • 1 kg bulvių

  • ¼ p. alyvuogių aiejaus

  • druskos

  1. Bulves nuskutame, supjaustome ir išverdame sūdytame vandenyje. Nupildami atsidedame apie ½-1 puodelį vandens.

  2. Bulves sugrūdame, supilame alyvuogių aliejų, išmaišome ir koreguojame iki norimos tekstūros, pildami atsidėtą bulvių nuovirą. Dažniausiai sunaudojame apie pusę puodelio.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!


Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @grauzkmorka.


Naujausi įrašai

bottom of page