Gal tai nebus patys sočiausi pietūs, bet kad ypatingai gardūs, tai tikrai pažadame. Kalafioro kepsnys yra labai populiarus ir nesunkiai paruošiamas patiekalas, kuris tikrai praturtins mitybą.
2 asmenims
Žiedinio kopūsto kepsniui paruošti reikia:
1 žiedinio kopūsto
šlakelio alyvuogių aliejaus
1 šaukšto kedrinių pinijų
1 šaukšto džiovintų abrikosų
1 šaukšto sviesto
druskos, juodųjų pipirų
1. Sausoje keptuvėje kelias minutes maišydami apskrudinkite kedrines pinijas, suberkite pjaustytus abrikosus ir ištirpinkite sviestą.
2. Žiedinį kopūstą perpjaukite išilgai per visą galvą bei kotą ir išpjaukite du „didkepsnius“.
3. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite ant grilio apie 5 min. kiekvieną pusę.
4. Pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite su paruoštais riešutais ir abrikosais.
Skanaus!