top of page

Pietūs be mėsos: gardusis žiedinio kopūsto „steikas" (Receptas)

Gal tai nebus patys sočiausi pietūs, bet kad ypatingai gardūs, tai tikrai pažadame. Kalafioro kepsnys yra labai populiarus ir nesunkiai paruošiamas patiekalas, kuris tikrai praturtins mitybą.

Kalafioro kepsnys, žiedinio kopūsto steiko receptas
VMG nuotr.

2 asmenims


Žiedinio kopūsto kepsniui paruošti reikia:

  • 1 žiedinio kopūsto

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto kedrinių pinijų

  • 1 šaukšto džiovintų abrikosų

  • 1 šaukšto sviesto

  • druskos, juodųjų pipirų

1. Sausoje keptuvėje kelias minutes maišydami apskrudinkite kedrines pinijas, suberkite pjaustytus abrikosus ir ištirpinkite sviestą.

2. Žiedinį kopūstą perpjaukite išilgai per visą galvą bei kotą ir išpjaukite du „didkepsnius“.

3. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite ant grilio apie 5 min. kiekvieną pusę.

4. Pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite su paruoštais riešutais ir abrikosais.


Skanaus!

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Naujausi įrašai

bottom of page