Ak, tas čiobrelis! 7 rimti patiekalai su čiobreliu (Receptai)


Ak, čiobrelis! ...Turėtų aikčioti moterys, nes ši trapi prieskoninė žolė yra vyriškumo simbolis. Graikiškas pavadinimas „thymus“ išvertus reiškia „jėga“, „drąsa“. Čiobrelis nėra toks „nekaltas“ arbatėlių ingredientas – su jo šakele prie krūtinių riteriai jodavo kautis!

Šis prieskonis veliasi ir į visus kulinarinius „mūšius“ – „pataiso“ ir baravykų, ir braškių, ir keptų bulvių reikalus.

7 receptai, kurie be čiobrelio, keista, bet – niekaip!


1. Didkepsnis su miško grybais ir čiobreliais

steikas, kepsnys su grybais, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

2. Raugintų kopūstų sriuba su baravykais ir čiobreliais

raugintų kopūstų sriuba, prieskoninės žolelės, Alfo Ivanausko receptas

3. Cezario salotos su krevetėmis

cezario salotos su krevetėmis, Alfo Ivanausko receptas

4. Svogūnų sriuba su mocarela ir čiobreliais

svogūnų sriuba su mocarela, Alfo Ivanausko receptas

5. Plovas su ančiukų skrandukais, pomidorais ir čiobreliais

plovas su skrandukais, Alfo Ivanausko receptas

6. Greita baravykų pica su mocarela ir čiobreliais

greita pica su baravykais ir mocarela, Alfo Ivanausko receptas

7. Ypatingas viščiukas su įdaru

įdarytas viščiukas, Alfo Ivanausko receptas


Skanaus!