Cezario salotos pagal Agnę ir Alfą

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Cezario salotos pagal Agnę ir Alfą

    Kai galva svaigsta nuo pasirinkimų ir įvairiausių produktų kombinacijų, geriausia yra rinktis patikrintą klasiką – nesuklysite niekuomet. Būtent tokia klasika yra Cezario salotos, kurios turi tiek daug gerbėjų ne be reikalo: skanios, sočios, tuo pačiu sveikos ir idealiai tinkančios šiltajam sezonui. Visgi ir klasika gali būti moderni, tad siūlome atrasti naujų Cezario salotų variacijų iš Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės receptų kolekcijos.

    Kaip pasakoja Agnė, pirmą kartą atėjusi į restoraną ji visada pirmiausiai užsisako Cezario salotų, nes tik pagal jas nusprendžia, grįžti į restoraną ar ne. Šios salotos atrodo paprastos, bet jas lengva sugadinti: pridėti per daug parmezano ar nepasiūlyti padažo su parmezanu ir ančiuviais, kuris ir yra šio patiekalo vinis, padariusi jį populiariausiomis pasaulyje. Savo salotų variacija Agnė nori parodyti, kaip kartais galima  nusižengti taisyklėms. Nors gyvenime ji stengiasi tą pačią dieną nevalgyti žuvies ir mėsos, o rinktis kažkurią vieną, Cezario salotos – visuomet pateisinama išimtis, nes valgant krevetes ir vištieną kartu, sąžinė tyli.

    Alfo variantas – garantuota nauja vakarėlio žvaigždė. Į laivelius suguldytas salotas itin lengva valgyti rankomis, o taip pat šiose salotose rasite krevečių, tad valgymo potyris ir salotų skonis bus vienodai puikūs. Ne veltui ir Alfui Cezario salotos  – vienos iš favoričių.

    Kerniaus Pauliukonio nuotr.


    Luko Griciaus nuotr.


    Cezario salotos su krevetėmis ir vištiena pagal Agnę

    (4 asmenims)

    • Jums reikės:

    • 200 g šviesios duonos

    • 500 g vištienos filė

    • 300 g šviežių lukštentų krevečių

    • kelių šakelių čiobrelių

    • 3 skiltelių česnako

    • 1 romaninės salotos gūžės

    • kelių šaukštų tarkuoto parmezano

    • 1 citrinos

    • šlakelio alyvuogių aliejaus

    • druskos, juodųjų pipirų

    • Padažui:

    • 4 ančiuvių aliejuje

    • 1 skiltelės česnako

    • 2 kiaušinių trynių

    • 2 šaukštų citrinos sulčių

    • ½ šaukštelio garstyčių

    • 120 ml rapsų aliejaus

    • kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

    • druskos, juodųjų pipirų

    1. Paruoškite padažą: smulkiai sukapokite ančiuvius ir česnaką. Įmaišykite likusius ingredientus, išskyrus aliejų.

    2. Nuolatos plakdami po truputį pilkite aliejų, plakite, kol padažas taps vientisas ir tvirtos konsistencijos.

    3. Vištienos filė įtrinkite aliejumi, druska ir pipirais. Dėkite į kepimo formą, apšlakstykite citrinos sultimis, apdėliokite česnaku, čiobreliais ir išspausta citrina. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Likus kepti apie 5 minutes, sudėkite krevetes.

    4. Supjaustykite ir paskrudinkite duoną.

    5. Suplėšykite salotų lapus ir sumaišykite su paruoštu padažu, apibarstykite parmezanu. Šalia patiekite skrudintą duoną ir keptą vištieną su krevetėmis.

    Luko Griciaus nuotr.


    Kerniaus Pauliukonio nuotr.


    Cezario salotos laiveliuose pagal Alfą

    (4 asmenims) 

    Jums reikės:

    • 200 g šviesios duonos

    • 500 g vištienos filė

    • 300 g šviežių lukštentų krevečių

    • kelių šakelių čiobrelių

    • 3 skiltelių česnako

    • 1 romaninės salotos gūžės

    • kelių šaukštų tarkuoto parmezano

    • 1 citrinos

    • 150 g smulkiavaisių pomidoriukų

    • šlakelio alyvuogių aliejaus

    • druskos, juodųjų pipirų

    • Padažui:

    • 4 ančiuvių aliejuje

    • 1 skiltelės česnako

    • 2 kiaušinių trynių

    • 2 šaukštų citrinos sulčių

    • ½ šaukštelio garstyčių

    • 120 ml rapsų aliejaus

    • kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

    • druskos, juodųjų pipirų

    1. Paruoškite padažą: smulkiai sukapokite ančiuvius ir česnaką. Įmaišykite likusius ingredientus, išskyrus aliejų.

    2. Nuolatos plakdami po truputį pilkite aliejų, plakite, kol padažas taps vientisas ir tvirtos konsistencijos.

    3. Vištienos filė įtrinkite aliejumi, druska ir pipirais. Dėkite į kepimo formą, apšlakstykite citrinos sultimis, apdėliokite česnaku, čiobreliais ir išspausta citrina. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Likus kepti apie 5 minutes, sudėkite krevetes.

    4. Nedideliais gabaliukais suplėšykite ir paskrudinkite duoną.

    5. Išrinkite tvirčiausius salotų lapus ir juose patiekite salotas.

    6. Lapus laivelius pripildykite plėšytais mažesniais lapeliais, duonos skrebučiais, vištienos gabaliukais, krevetėmis ir pomidorų puselėmis. Apšlakstykite paruoštu padažu ir apibarstykite parmezanu.

    #ančiuviai #cezaris #cezariosalotossukrevetėmis #kulinarinėknyga #Galpavalgom #AlfasIvanauskasirAgnėJagelavičiūtė #cezariosalotoslaiveliuose #krevetės #Cezariosalotos #klasikinėscezariosalotos #VMGknyga

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg