AŠ Ikona vmgonline

Malonumas valgyti: svogūnų sriuba su mocarela




4 porcijoms


Svogūnų sriubai pagaminti reikia:

  • 1 kg ropinių svogūnų

  • 1 galvutės česnako

  • 3 šaukštų aliejaus

  • 1 l sultinio

  • žiupsnelio šviežių čiobrelių

  • druskos,

  • pipirų

  • 250 g mocarelos

  • ½ prancūziško batono

1. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Svogūnams apkepus, suberkite smulkintą česnaką ir kepinkite ant lėtos ugnies, kol svogūnai taps karamelinės spalvos.

2. Supilkite sultinį, paskaninkite druska, pipirais ir čiobreliais. Ant lėtos ugnies pavirkite apie 15 min.

3. Batoną supjaustykite riekelėmis, uždėkite mocarelos riekeles ir užkepkite 200 °C orkaitėje. Kepkite, kol sūris gražiai apkeps.

4. Išvirtą sriubą patiekite su karštais skrebučiais.



Skanaus!



ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg