Plovas su ančiukų skrandukais ir pomidorais
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Plovas su ančiukų skrandukais ir pomidorais


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 1 val. 30 min.



Reikia:

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 4 vid. dydžio morkų

  • 1 šaukšto malto kumino

  • ½ šaukšto maltos kalendros

  • ½ šaukšto raudonųjų paprikų

  • 60 ml nekvapnaus aliejaus

  • 500 g LAPINO PUOTOS šviežių ančiukų skrandukų

  • 300 ml ryžių

  • 1 šaukštelio džiovinto čiobrelio

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 300 g vyšninių pomidoriukų

  • Šviežių kalendrų lapelių

1. Svogūną supjaustykite šiaudeliais, taip pat supjaustykite (arba sutarkuokite) morkas. 40 ml aliejaus įkaitinkite storasieniame inde.

2. Sausoje keptuvėje pakepinkite prieskonius (kuminą, kalendrą, paprikas), kol jų aromatas suintensyvės.

3. Svogūnus ir morkas kepkite aliejuje, kol gerai apkeps. Tuomet daržoves išgriebkite ir sudėkite plonai supjaustytus LAPINO PUOTA šviežių ančiukų skrandukus.

4. Kai mėsa apkeps, grąžinkite į puodą daržoves, ant viršaus užberkite ryžius, pakepintus prieskonius ir čiobrelį. Paskaninkite druska. Užpilkite vandens tiek, kad virš produktų jo būtų maždaug per nykštį.

5. Uždenkite dangčiu, o dangtį iš viršaus uždenkite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite maždaug 30 min.

6. Likusiame aliejuje pakepinkite vyšninius pomidoriukus. Pakepintus sudėkite ant plovo, uždenkite dangčiu ir palikite 10–15 min. Prieš patiekdami užberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir kalendrų.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg