Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Pati skaniausia: raugintų kopūstų sriuba su šaldytais baravykais


Išbandykite raugintų kopūstų sriubos be mėsos, bet su grybais receptą, tik grybus ir svogūnus kepkite, o ne troškinkite. Šis patiekalas patiks visiems!



4 asm.

Gaminimas 20 min

Virimas 40 min

Vegetarams


Raugintų kopūstų sriubai reikia:

  • 0,4 kg raugintų kopūstų

  • 1 vid. dydžio svogūnas

  • 1 šaukštelis cukraus

  • 6–7 šaldyti baravykai

  • 100 g perlinių kruopų

  • Aliejaus kepti

  • Lauro lapas

  • 3–4 čiobrelio šakelės

  • 0,8 l sultinio arba vandens

  • Druskos

  • Šaukštelis kadagio uogų

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  1. Išvirkite perlines kruopas. Jei jas užmerksite nakčiai, išvirsite daug greičiau.

  2. Supjaustykite svogūnus plonais šiaudeliais, sutrinkite su cukrumi ir kepkite aliejuje, kol taps gražios auksinės spalvos. Tada sudėkite kopūstus ir kepkite 4–5 min.

  3. Viską sudėkite į puodą, taip pat įdėkite išvirtas perlines kruopas, lauro lapą, čiobrelį, kadagio uogas, įberkite druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų, permaišykite.

  4. Įpilkite 0,8 l sultinio arba vandens. Užvirinkite ir virkite nustatę mažą kaitrą.

  5. Supjaustykite grybus plonais griežinėliais, kepkite, kol gražiai apskrus. Sudėkite į sriubą kartu su aliejumi, kuriame kepė, ir užvirinkite. Nukaiskite, palikite, kad sriuba pastovėtų 5 min.

Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg