top of page

8 Alfo triukai su varške

Mėgstate varškę su uogiene ar bananais, o gal įsukta į lietinį blynelį? Mėgstate pikantiškas varškės užtepėles ir įvairiausius apkepus?

O ar bandėte varške gardinti ... sriubą? Jeigu ne, tai laikykitės Alfas pristato savo triukus-favoritus, kaip ir kur skaniai ir išradingai panaudoti varškę!


Alfo Ivanausko patarimai, ką gaminti iš varškės
Shutterstock.com nuotr.

1. Varškėčiai. Svarbiausia, kad varškėčiai būtų pilni varškės (90 proc.), o ne manų kruopų ar miltų. Išbandykite būdą, kaip pagaminti varškėčius, kuriuose daug daug varškės. Receptą rasite čia. Be to, atminkite, kad varškėčiai gali būti ir nesaldūs. Nesaldžiųjų receptas čia.


2. Varškė ir pomidorai. Šis duetas yra labai derantis, todėl, kai gaminsite klasikinę picą „Margaritą", jai iškepus pabarstykite viršų šviežiai kapotais pomidorais, bazilikais ir rupia varške, sumaišyta su trintu česnaku. Tai puikus ir šiltas, ir šaltas užkandis. starteris ir viskas, kas tik panorėsite.


3. + Kopūstai. Atrodytų, keista bet varškė puikiai dera su kopūstais. Tai įrodžiau laidoje #Alfasvienasnamuose. Picos su kopūstais ir varške receptas pavyksta iš pirmo karto.



4. Įdaras. Varškė tinka įdaryti cannellone tipo makaronus. Į vištienos faršą įdėkite 1/4 dalį varškės ir šiuo baltymingu įdaru įdarykite makaronus. Turėsite išraiškingą, sultingą, baltymų pilną patiekalą ir niekas nė neįtars, kad jame yra varškės. Tegul tai būna maža mano ir jūsų paslaptis :)


5. Pabarstukai sriubai. Varškė puikiai dera ir prie sriubų, pavyzdžiui, tirštos moliūgų sriubos. Išvirę sriubą pabarstykite ją duonos skrebučiais ir pikantiškos varškės trupiniais. Varškę sumaišykite su čili pipirais, česnaku, prieskoninėmis žolelėmis (Petražolėmis, kalendromis, bazilikais). Viskas taip skaniai dera!


6. Prie bulvių. Orkaitėje keptas bulves labai skanu paskaninti pikantiška varške. Iškepkite bulves kaip mėgstate (Su kmynais ir kitais prieskoniais) ir prieš patiekdami pabarstykite varške, sumaišyta su grietine, paskaninta gera sauja kapotų krapų, juodaisiais ir šiek tiek čili pipirų. Tobulo skonio patiekalas, prie kurio nesinorės jokios mėsos nei kitų priedų.



7. Sausainiai. Kepkite varškės sausainius, kurie yra minkšti, purūs ir kurių vienintelė bėda ta, kad juos visus vienu prisėdimu norisi suvalgyti. Tad kepkite jų kuo daugiau. Receptas čia.


8. Desertiniai blyneliai. Jeigu norite greitų blynelių, bet tingite kepti, juos puikiai pavaduos tortilijos įdarykite jas varške, obuoliais ar bananais, susukite ir pakepkite kaip lietinius. Ir tai gali būti ne tik greiti blynai pusryčiams, bet ir desertinės tūtelės!


Skanaus!









Comments


Naujausi įrašai

bottom of page