7 Alfo idėjos: su kuo valgoma sriuba?

Sriuba valgoma taip, kaip mėgstate. Vieniems duonos prie sriubos reikia, kitiems ji nėra būtina. Šventei ar iškilmingesnei vakarienei būtinai išbandykite sriubos degustaciją, t. y. patiekite ją su įvairiausiais skaniais priedais. Kaip tai atrodo, su kuo ir kaip tiekti, rasite čia.


traškučiai, su kuo valgyti sriubą, Alfo patarimai
Shutterstock.com nuotr.

Sriubai tinka daug skanių dalykų. 7 Alfo idėjos:


Tortilija ir lavašas. Pašildykite tortiliją arba lavašą keptuvėje arba orkaitėje, supjaustykite trikampėliais ir patiekite prie sriubos.


Kukurūzų traškučiai – skanus pagardas prie morkų, kukurūzų, brokolių arba sūrio sriubų.


Bulvių traškučiai (traškučių trupiniai) pagardina tirštos sriubos skanu su trikampiais kukuzūzų traškučiais, skanu užbarstyti trupintais bulvių traškučiais. Ypač tinka toms sriuboms, kurių sudėtyje yra grietinėlės, sūrio, kurios yra tirštos.


Ryžiai. Azijietiškas sriubas (misu, be makaronų) skanu patiekti su ryžiais, pagardintais plėšytais, smulkintais suši nori lapais.

skandinaviška duonelė, receptas
VMG nuotr.

Sumuštinis. Prie burokėlių sriubos siūlau gardų ir gražų sumuštinį. Duonos riekę aptepkite sviestu, pabarstykite kapotu česnaku ir šviežiomis pipirnėmis. Gražu pažiūrėti ir nepaprastai gardžiai papildo sriubos skonį.


Blyneliai. Barščiai, kopūstų, šviežių daržovių sriubas skanu valgyti su lietiniais blynais ar kefyriniais blynukais. Lietinius galima susukti į vamzdelius, imti į rankas ir taip „pastiprinti" sriubą.


Naminės duonelės ir skrebučiai. Namuose lengvai ir greitai galite išsikepti įvairiausių duonelių ir pagardų prie sriubos: naan paplotėlių, skrebučių su svogūnų pestu, traškiosios duonelės, skandinaviškos duonelės su sėklomis ir pan.

traškioji duonelė, receptas
VMG nuotr.

Grissini lazdelės. Skanu, trašku, neįpareigoja. Kartu dar galima patiekti ir kokį nors mėgstamą užtepėlę ar varškės kremą: nereikės net antro patiekalo!


Skrebučiai. Jų galima pasiruošti ne tik iš baltos, bet ir iš tamsios duonos, ypač juodos duonos su sėklomis. Paskaninkite duoną česnakais, žolelėmis, supjaustykite gabalėliais ir šaukite juos į orkaitę. Klasika.

Alfas Ivanauskas