Varškėčių varškėčiai (be miltų su daug baltymų)

Saldūs kepti varškėčiai yra vaikystės klasika, tuo tarpu nesaldžius, su parmezano sūriu, patiektus su lašiša ir grietine pamėgs visi suaugę šeimos nariai, draugai ir bičiuliai.

Lengvas receptas.


nesaldūs kepti varškėčiai, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA


14 varškėčių

Varškėčiams pagaminti reikia:

  • 200–250 g rupios varškės

  • 1 didelio kiaušinio

  • 1 šaukštelio DANSUKKER cukraus miltelių

  • 3–4 šaukštų tarkuoto parmezano tipo sūrio

  • Žiupsnelio džiovintų krapų

  • 2 šaukštų ACHETA natūralių svirplių miltų

  • 2 šaukštų kukurūzų miltų

  • Kuokštelio laiškinių česnakų

  • OBELIŲ rapsų ir čili pipirų aliejaus (kepimui)

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Gabaliuko sūdytos lašišos (patiekimui)

  • 2 šaukštų grietinės (patiekimui)

  1. Varškę sudėkite į indą. Įmuškite kiaušinius, įberkite KOTANYI druskos, DANSUKKER cukraus miltelių, tarkuoto sūrio, džiovintų krapų. Viską gerai išmaišykite. Jei masė šlapia ir lipni daugiau kiaušinių nereikia.

  2. Suberkite ACHETA natūralius svirplių miltus, kukurūzų miltus, viską išmaišykite.

  3. Susmulkinkite laiškinius česnakus ir suberkite į tešlą, išmaišykite.

  4. Suvilgykite rankas vandeniu ir iš tešlos formuokite nedidelius varškėčius, apvoliokite kukurūzų miltuose.

  5. Į įkaitusią keptuvę su OBELIŲ rapsų ir čili pipirų aliejumi dėkite varškėčius ir apkepkite iš abiejų pusių.

  6. Patiekite varškėčius su grietine, lašiša ir apibarstę smulkintais laiškiniais česnakais. Galite apibarstyti ir ACHETA džiovintais svirpliais.