top of page

Gardi burokėlių sriuba, kurios labai norisi po švenčių

Yra patiekalų, kurių labai norisi iki soties prisilepinus šventinėmis įmantrybėmis. Kai taip nutinka, gelbsti paprasti, geri receptai. Pavyzdžiui, burokėlių sriuba.


burokėlių sriuba, receptas
VMG nuotr.


Burokėlių sriubai reikia:

  • marinuotų burokėlių

  • 1,5 l vištienos arba daržovių sultinio

  • 1 pakelio antienos kulšelių

  • 4 šaukštų pomidorų padažo

  • 200 g burokėlių

  • 2 morkų

  • Nedidelio gabaliuko saliero gumbo

  • 1 didelio svogūno

  • 3–4 skiltelių česnako

  • malto cinamono

  • juodųjų pipirų

  • akmens druskos

  • Juodos duonos, grietinės ir petražolių patiekti

  1. Antienos kulšeles su prieskoniais iškepkite kaip nurodyta ant pakelio. Išimkite, sudėkite kulšeles į puodą. Likusias sultis supilkite į keptuvę.

  2. Sultiniu užpilkite kulšeles ir virkite mažoje kaitroje.

  3. Morkas, svogūnus, salierą ir papriką supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Pabarstykite maltu cinamonu, juodaisiais pipirais ir akmens druska. Sudėkite pomidorų padažą ir troškinkite 4–5 min.

  4. Į sriubą sudėkite burokėlius ir virkite toliau. Kai daržovės pasitroškins, sužerkite jas į puodą su sriuba ir virkite dar 10–15 min. Prieš patiekdami suberkite smulkintą česnaką ir petražoles.

  5. Patiekite sriubą su juoda duona ir grietine. Gausiai užberkite juodųjų pipirų.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page