Gardi burokėlių sriuba, kurios labai norisi po švenčių

Yra patiekalų, kurių labai norisi iki soties prisilepinus šventinėmis įmantrybėmis. Kai taip nutinka, gelbsti paprasti, geri receptai. Pavyzdžiui, burokėlių sriuba.


burokėlių sriuba, receptas
VMG nuotr.


Burokėlių sriubai reikia:

  • 1,5 l vištienos arba daržovių sultinio

  • 1 pakelio KITCHEN ME antienos kulšelių su prieskoniais

  • 4 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo „Originalus“

  • 200 g SPILVA marinuotų burokėlių

  • 2 morkų

  • Nedidelio gabaliuko saliero gumbo

  • 1 didelio svogūno

  • 3–4 skiltelių česnako

  • malto cinamono

  • juodųjų pipirų

  • akmens druskos

  • Juodos duonos, grietinės ir petražolių patiekti

  1. KITCHEN ME antienos kulšeles su prieskoniais iškepkite, kaip nurodyta ant pakelio. Išimkite, sudėkite kulšeles į puodą. Likusias sultis supilkite į keptuvę.

  2. Sultiniu užpilkite kulšeles ir virkite mažoje kaitroje.

  3. Morkas, svogūnus, salierą ir papriką supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Pabarstykite maltu cinamonu, juodaisiais pipirais ir akmens druska. Sudėkite SUSLAVIČIAUS pomidorų padažą „Originalus“ ir troškinkite 4–5 min.

  4. Į sriubą sudėkite SPILVA marinuotus burokėlius ir virkite toliau. Kai daržovės pasitroškins, sužerkite jas į puodą su sriuba ir virkite dar 10–15 min. Prieš patiekdami suberkite smulkintą česnaką ir petražoles.

  5. Patiekite sriubą su juoda duona ir grietine. Gausiai užberkite juodųjų pipirų.


Skanaus!

Naujausi įrašai