Yra patiekalų, kurių labai norisi iki soties prisilepinus šventinėmis įmantrybėmis. Kai taip nutinka, gelbsti paprasti, geri receptai. Pavyzdžiui, burokėlių sriuba.
![burokėlių sriuba, receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_64d9af4a46db4517a7e681b94f4e0913~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_221,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_64d9af4a46db4517a7e681b94f4e0913~mv2.jpg)
Burokėlių sriubai reikia:
marinuotų burokėlių
1,5 l vištienos arba daržovių sultinio
1 pakelio antienos kulšelių
4 šaukštų pomidorų padažo
200 g burokėlių
2 morkų
Nedidelio gabaliuko saliero gumbo
1 didelio svogūno
3–4 skiltelių česnako
malto cinamono
juodųjų pipirų
akmens druskos
Juodos duonos, grietinės ir petražolių patiekti
Antienos kulšeles su prieskoniais iškepkite kaip nurodyta ant pakelio. Išimkite, sudėkite kulšeles į puodą. Likusias sultis supilkite į keptuvę.
Sultiniu užpilkite kulšeles ir virkite mažoje kaitroje.
Morkas, svogūnus, salierą ir papriką supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Pabarstykite maltu cinamonu, juodaisiais pipirais ir akmens druska. Sudėkite pomidorų padažą ir troškinkite 4–5 min.
Į sriubą sudėkite burokėlius ir virkite toliau. Kai daržovės pasitroškins, sužerkite jas į puodą su sriuba ir virkite dar 10–15 min. Prieš patiekdami suberkite smulkintą česnaką ir petražoles.
Patiekite sriubą su juoda duona ir grietine. Gausiai užberkite juodųjų pipirų.
Skanaus!