Keptų moliūgų sriuba su degustacija

Keptų moliūgų sriubos su skirtingais pagardais receptas yra išradingas pasirinkimas antrai Kalėdų dienai. Patiekalas kaip žaidimas.


Keptų moliūgų sriuba su degustacija, Alfo receptas

#Alfasvienasnamuose laidą ir video receptą rasite ČIA


Keptų moliūgų sriubai su degustacija reikia:

  • 700 g nuvalyto moliūgo

  • 4–5 skiltelių česnako

  • 1 vid. poro

  • 2 valgomųjų svogūnėlių

  • 3 vid. morkų

  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų DVARO sviesto 82 % rieb.

  • 700 ml daržovių sultinio

  • Žiupsnelio tarkuoto imbiero

  • Kelių smulkintų gvazdikėlių

  • 200 ml DVARO grietinėlės 35 % rieb.

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“


1. Moliūgą, svogūnus, česnakus, porus ir morkas supjaustykite gabalėliais ir apibarstykite SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“ bei SANTA MARIA akmens druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į kepimo indą išklotą sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje 180 oC temperatūroje apie 30 minučių, kol suminkštės ir apkeps.

2. Išimkite daržoves iš orkaitės, dėkite ant jų DVARO sviestą 82 % rieb. Viską išmaišykite.

3. Užvirkite sultinį ir į jį dėkite daržoves, imbierą ir gvazdikėlius. Pavirkite kelias minutes ir trintuvu sutrinkite sriubą, kad pasidarytų tiršta masė. Supilkite DVARO grietinėlę 35 % rieb., sumaišykite ir pavirkite.

3. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais „Tellicherry“.