Mėsainių niekada nebūna per daug, o šiam pagaminti nereikės traukti net ir grilio, nes jį lengvai pasigaminsite savo namų virtuvėje. Mėsainio pagal Alfą receptą tiesiog privalu išbandyti šią vasarą.

Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Nicos salotų daugiasluoksnis sumuštinis
Egzotiškas sumuštinis su gaiviomis salotomis ir krevetėmis
2 asm.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Sūriu apkeptam sumuštiniui su kukuliais pagaminti reikia:
300 g maltos brandintos jautienos
½ puodelio NESPRESSO espreso kavos
Žiupsnelio KOTANYI prieskonių česnakinei vištienai
Žiupsnelio KOTANYI keturių pipirų mišinio
1–2 nedidelių svogūnų
1 šaukšto baltojo vyno acto
1 šaukšto OBELIŲ moliūgų sėklų ir rapsų aliejaus
1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus
80 g SPILVA keptų, marinuotų paprikų
2 FAZER mėsainių bandelių „Brioche“
2–3 skiltelių česnako
⅓ stiklinės GUBERNIJA tamsios duonos giros
1 šaukšto garstyčių
4 riekelių GERMANTO fermentinio sūrio „Tilsit“
1 saujos gražgarsčių
1. Brandintą jautieną sumaišykite su NESPRESSO espreso kava ir KOTANYI prieskoniais. Suformuokite kukulius, juos aptepkite šlakeliu aliejaus.
2. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su actu, OBELIŲ moliūgų sėklų ir rapsų aliejumi, DANSUKKER auksaspalviu sirupu bei druska. Pamarinuokite 5 min.
3. Į keptuvę pilkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinkite.
4. SPILVA keptas, marinuotas paprikas supjaustykite stambiomis juostelėmis. FAZER „Brioche“ mėsainių bandeles perpjaukite pusiau.
5. Į įkaitintą aliejų sudėkite jautienos kukulius ir kepkite iš visų pusių po 1–2 min., kol apskrus.
6. Česnako skilteles susmulkinkite, sudėkite į keptuvę, kurioje kepa kukuliai. Kepkite 1 min. ir supilkite GUBERNIJA duonos girą. Patroškinkite apie 2–3 min.
7. Bandeles apskrudinkite sausoje keptuvėje.
8. Ant apskrudintų apatinių bandelių dalių tepkite garstyčias, uždėkite troškintus
kukulius ir po 2 riekeles GERMANTO fermentinio sūrio „Tilsit“. Kepkite orkaitėje apie 3–4 min., kol išsilydįs sūris.
9. Ant viršaus sudėkite pjaustytas paprikas, marinuotus svogūnus, gražgarstes ir viršutines bandelių dalis pateptas giros ir česnakų glazūra.
Skanaus.