top of page

Sotus ir sultingas, sūriu apkeptas sumuštinis su kukuliais (Receptas)

Mėsainių niekada nebūna per daug, o šiam pagaminti nereikės traukti net ir grilio, nes jį lengvai pasigaminsite savo namų virtuvėje. Mėsainio pagal Alfą receptą tiesiog privalu išbandyti šią vasarą.


sūriu apkeptas sumuštinis su kukuliais_receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2 asm.

Gaminimo laikas: apie 20 min.


Sūriu apkeptam sumuštiniui su kukuliais pagaminti reikia:

  • 300 g maltos brandintos jautienos

  • ½ puodelio NESPRESSO espreso kavos

  • Žiupsnelio KOTANYI prieskonių česnakinei vištienai

  • Žiupsnelio KOTANYI keturių pipirų mišinio

  • 1–2 nedidelių svogūnų

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • 1 šaukšto OBELIŲ moliūgų sėklų ir rapsų aliejaus

  • 1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus

  • 80 g SPILVA keptų, marinuotų paprikų

  • 2 FAZER mėsainių bandelių „Brioche“

  • 2–3 skiltelių česnako

  • ⅓ stiklinės GUBERNIJA tamsios duonos giros

  • 1 šaukšto garstyčių

  • 4 riekelių GERMANTO fermentinio sūrio „Tilsit“

  • 1 saujos gražgarsčių

1. Brandintą jautieną sumaišykite su NESPRESSO espreso kava ir KOTANYI prieskoniais. Suformuokite kukulius, juos aptepkite šlakeliu aliejaus.

2. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su actu, OBELIŲ moliūgų sėklų ir rapsų aliejumi, DANSUKKER auksaspalviu sirupu bei druska. Pamarinuokite 5 min.

3. Į keptuvę pilkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinkite.

4. SPILVA keptas, marinuotas paprikas supjaustykite stambiomis juostelėmis. FAZER „Brioche“ mėsainių bandeles perpjaukite pusiau.

5. Į įkaitintą aliejų sudėkite jautienos kukulius ir kepkite iš visų pusių po 1–2 min., kol apskrus.

6. Česnako skilteles susmulkinkite, sudėkite į keptuvę, kurioje kepa kukuliai. Kepkite 1 min. ir supilkite GUBERNIJA duonos girą. Patroškinkite apie 2–3 min.

7. Bandeles apskrudinkite sausoje keptuvėje.

8. Ant apskrudintų apatinių bandelių dalių tepkite garstyčias, uždėkite troškintus

kukulius ir po 2 riekeles GERMANTO fermentinio sūrio „Tilsit“. Kepkite orkaitėje apie 3–4 min., kol išsilydįs sūris.

9. Ant viršaus sudėkite pjaustytas paprikas, marinuotus svogūnus, gražgarstes ir viršutines bandelių dalis pateptas giros ir česnakų glazūra.


Skanaus.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page