Egzotiškas sumuštinis su gaiviomis salotomis ir krevetėmis (Receptas)

Šie sumuštiniai su gaiviomis salotomis ir krevetėmis labai tiks užsukus svečiams, rengiant vakarėlį ar per kavos pertraukėlę darbe, kai norisi nustebinti ir save, ir kolegas. Sotus, traškus, pikantiškas ir gaivus (agurkas, mangas ir avokadas šiame sumuštinyje dera tiesiog tobulai!)

Tiesa, rankomis valgyti gali būti tikras iššūkis, todėl pasiruoškite peilį ir šakutes.

egzotiško skonio sumuštinis su krevetėmis ir salotomis_sumuštinio receptas_Alfo receptas_mango majonezas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia.


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Pusryčių sumuštinis su lašiša ir šilauogėmis

„Turbo“ sumuštinis su jautiena


 

2 asm.


Egzotiškams sumuštiniui su krevetėmis ir gaivomis salotomis pagaminti reikia:

  • ½ ilgavaisio agurko

  • 1 vidutinio avokado

  • 1 vidutinio mango

  • 150–200 g apvirtų krevečių

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 1 šaukšto OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 6 riekelių TOSTE duonos „Protein“

  • 4 šaukštų DAUMANTŲ mangų majonezo „Gurmaniškas“

  • Keleto romaninės salotos lapų

  • 1 saujos kalendrų lapelių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

1. Agurką supjaustykite nedideliais griežinėliais, avokadą supjaustykite dar žievelėje ir išskobkite, mangą nulupkite ir supjaustykite nedidelėmis juostelėmis. Viską dėkite į dubenėlį, berkite KOTANYI juodųjų pipirų ir druskos. Viską išmaišykite.

2. Krevetes apšlakstykite KIKKOMAN sojų padažu, įtarkuokite citrinos žievelės. Lengvai peiliu

šiek tiek pabadykite krevetes, taip jos lengviau įsigers padažo.

3. Skrudintuvėje arba ZYLE keptuvėje su OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejumi apskrudinkite

TOSTE duonos „Protein“ riekeles iš abiejų pusių.