Šie sumuštiniai su gaiviomis salotomis ir krevetėmis labai tiks užsukus svečiams, rengiant vakarėlį ar per kavos pertraukėlę darbe, kai norisi nustebinti ir save, ir kolegas. Sotus, traškus, pikantiškas ir gaivus (agurkas, mangas ir avokadas šiame sumuštinyje dera tiesiog tobulai!)
Tiesa, rankomis valgyti gali būti tikras iššūkis, todėl pasiruoškite peilį ir šakutes.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Egzotiškams sumuštiniui su krevetėmis ir gaivomis salotomis pagaminti reikia:
½ ilgavaisio agurko
1 vidutinio avokado
1 vidutinio mango
150–200 g apvirtų krevečių
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
⅓ citrinos žievelės
1 šaukšto OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
6 riekelių TOSTE duonos „Protein“
4 šaukštų DAUMANTŲ mangų majonezo „Gurmaniškas“
Keleto romaninės salotos lapų
1 saujos kalendrų lapelių
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1. Agurką supjaustykite nedideliais griežinėliais, avokadą supjaustykite dar žievelėje ir išskobkite, mangą nulupkite ir supjaustykite nedidelėmis juostelėmis. Viską dėkite į dubenėlį, berkite KOTANYI juodųjų pipirų ir druskos. Viską išmaišykite.
2. Krevetes apšlakstykite KIKKOMAN sojų padažu, įtarkuokite citrinos žievelės. Lengvai peiliu
šiek tiek pabadykite krevetes, taip jos lengviau įsigers padažo.
3. Skrudintuvėje arba ZYLE keptuvėje su OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejumi apskrudinkite
TOSTE duonos „Protein“ riekeles iš abiejų pusių.
4. Ant duonos riekelės tepkite DAUMANTŲ mangų majonezo „Gurmaniškas“, dėkite romaninių
salotų lapų, paruoštų salotų, krevečių, kalendrų lapelių. Tada uždenkite duonos riekele, tepkite
majonezą, dėkite salotų, krevečių, kalendrų. Galite užpilti nuo krevečių marinato likusio sojų
padažo: tiek ant sumuštinio, tiek ant paskutinės duonos riekelės ir ja uždengti sumuštinį.
PATARIMAI:
1. Krevetes galite keisti vištiena, triušiena arba jas derinti kartu.
Skanaus.
Comments