top of page

Mėsainis su su veršiena, kreivabūdėmis ir keptų paprikų kečupu (Receptas)

Ko niekas niekada neatsisakys? Žinoma, sultingo, sotaus, stipraus, neatsivalgomo mėsinio.

Šio mėsainio skoniui puikiai akomponuoja gira. Būtinai pabandykite.


naminis mėsainis_Mėsainio receptas_Mėsainis su veršiena

2 asm


Mėsainiui su veršiena pagaminti reikia:

  • 2 vnt mėsainio bandelių

  • 350 g maltos veršienos

  • 1 saujos kreivabūdžių

  • 2 kiaušinių

  • 1 paprikos

  • 4 šaukštų pomidorų padažo

  • 1 skiltelės česnako

  • 2 šaukštų balzamiko acto

  • ½ šaukštelio cukraus

  • 1 saujos mėgiamų daigintų žolelių

  • 1 raudonojo svogūno

  • 1 šaukšto garstyčių

  • 2 šaukštų obuolių acto

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejus

1. Paprikas supjaustykite šiaudeliais, česnakus susmulkinkite ir sumaišykite su druska, pipirais, cukrumi, balzamiko actu ir kepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi apie ant vidutinės kaitros, kol daržovės suminkštės. Tada supilkite kečupą ir, kai užvirs, sutrinkite iki vientisos masės.

2. Veršieną sumaišykite su garstyčiomis, druska, pipirais ir suformuokite mėsainio paplotėlius. Kepkite grilyje iš abiejų pusių, kol paskrus, apie 4-6 min.

3. Kreivabūdes marinuokite druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi, kepkite grilyje, kol paskrus, t. y. apie 3 min.

4. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, marinuokite obuolių actu, druska, pipirais ir cukrumi.

5. Kiaušinius iškepkite keptuvėje su aliejumi, berkite druskos.

6. Bandeles paskrudinkite grilyje iš abiejų pusių.

7. Ant apatinės bandelės dėkite pomidorų ir paprikų padažą, keptą veršieną, keptus grybus, pilkite padažo, berkite daigintų žolelių, o ant viršaus dėkite keptą kiaušinį ir viršutinę bandelę.


Prie mėsainių puikiai tinka „Smetoniška gira". Rekomenduojame!



Skanaus!


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page