top of page

Šlakelis gero aliejaus atskleidžia patiekalo skonį

Aliejaus reikia ir karštiems, ir šaltiems patiekalams gaminti. Ir net desertams.

Be aliejaus - nė žingsnio virtuvėje, todėl rinkitės kokybišką.

Šį kartą daugiau dėmesio skiriame nerafinuotam aliejui. Ko iš jo tikėtis?

kas yra nerafinuotas aliejus_kur jis naudojamas
VMG nuotr.

Koks yra nerafinuotas aliejus?

Nerafinuotas aliejus yra natūralus ir neperdirbtas produktas, išgautas iš sėklų, riešutų ar vaisių. Jis nėra papildomai perdirbimas, tik švelniai filtruojamas, kad būtų pašalinti nešvarumai ir nuosėdos, bet išliktų naudingosios medžiagos, vitaminai ir antioksidantai.

Nerafinuotas aliejus yra natūralaus, ypač tyro aliejaus skonio. Tiesa, jo skonis ir kvapas gerokai ryškesnis nei rafinuoto aliejaus, todėl labai tinka gardinti salotas, padažus, užkandžius ir kitus šaltus patiekalus.

Rafinuotas yra perdirbtas, neutralaus skonio ir labiau tinka kepimui aukštoje temperatūroje bei apskritai maisto kepimui keptuvėje, orkaitėje ir t. t. Rafinuotas aliejus yra stabilesnis, atsparus oksidacijai, jo galiojimo laikas dažnai ilgesnis nei nerafinuoto.


Kuo ypatingas italų šeimos Basso aliejus?

Visame pasaulyje žinomo aliejaus su BASSO prekės ženklu istorija prasidėjo dar 1904-aisiais, kai Irpinijoje (Kampanijos regionasyra vienas geriausių ir garsiausių alyvuogynų regionų Italijoje) gyvenantis italas Felice Basso įsteigė šeimos įmonę “Basso Fedele e Figli” ir pradėjo gaminti aliejų. Vyras visą gyvenimą paskyrė šiam verslui, maža įmonėlė išaugo į didelę kompaniją ir dabar eksportuoja produkciją į 80 šalių visame pasaulyje.

Trumpai tariant, tai yra puikus itališkas ypač tyras aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo rinktinių alyvuogių aliejus.

BASSO šeima siūlo gilias tradicijas turintį, turtingo ir įvairaus skonio, įvairiems gyvenimo atvejams ir kone visiems įmanomiems patiekalams tinkantį alyvuogių aliejų.

Nuo nerafinuoto iki rafinuoto. Nuo ypač tyro alyvuogių aliejus skonio iki įvairių skonių kompozicijų. Nuo lengvo aromato iki itin sodraus.


 


Atrinkome portale #vmgonline itin pamėgtus receptus patiekalų, kuriuose kaip tik BASSO aliejus padeda atskleisti dar gilesnį jų skonį, sujungia poskonius į puikiai "skambančią" kompoziciją.











Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page