top of page

Pribloškiančio skonio naminis pomidorų rizotas, kuris pavyks kiekvienam (Receptas)

Gardus, kvapnus ir skonių pilnas pomidorų rizotas bus laukiamiausias šeimos vakarienių patiekalas. Receptas nesudėtingas, tačiau ruošdami šį patiekalą iš karto pasiruoškite, susipjaustykite visus ingredientus, nes virdamas rizotas reikalauja ilgo meditatyvaus maišymo...


pomidorų rizotas_rizoto receptas_Alfo Ivanausko receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia



JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2 asm.


Naminiam pomidorų rizotui pagaminti reikės:

  • 1 vidutinio svogūno

  • ⅓ vidutinio poro

  • 7–8 džiovintų pomidorų

  • Keleto petražolių šakelių

  • 4 česnako skiltelių

  • 6 šaukštų BASSO alyvuogių aliejaus

  • 50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • Nepilnos stiklinės apvalagrūdžių ryžių

  • 300 ml VORUTOS nealkoholinio vyno su obuolių, kriaušių ir svarainių sultimis

  • 400 ml mėgstamo sultinio (daržovių, vištienos)

  • 1 saujos vyšninių pomidorų

  • Keleto ančiuvių

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 3–4 šaukštų pomidorų padažo

  • Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikos

  • 100 g DŽIUGAS kietojo sūrio 24 mėn. brandinimo

  • 2 mini mocarelos rutuliukų

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

1. Svogūną supjaustykite smulkiais kvadratėliais, džiovintus pomidorus ir porą – nedideliais

gabalėliais. Susmulkinkite petražoles. Česnaką supjaustykite vidutiniais gabaliukais.

2. Įkaitinkite ZYLE keptuvę, pilkite BASSO alyvuogių aliejų, suberkite pjaustytus porus, svogūnus, dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, kepinkite. Kai svogūnai pradės baltėti, sudėkite česnaką, išmaišykite ir pakepinkite.

3. Kai pajusite kepinamo česnako aromatą, suberkite ryžius, išmaišykite.

4. Supilkite VORUTOS nealkoholinį vyną su obuolių, kriaušių ir svarainių sultimis, kaitinkite, karts

nuo karto pamaišydami. Kai vynas baigia išgaruoti po truputį pilkite sultinį ir maišykite. Kai sultinio sumažėja, vis jo įpilkite.

5. Dėkite džiovintus pomidorus ir pjaustytus ančiuvius, išmaišykite. Berkite KOTANYI juodųjų

pipirų.

6. Sudėkite pomidorų pastą, berkite KOTANYI Kajeno paprikos, išmaišykite ir kaitinkite.

7. Berkite petražoles ir pakaitinkite porą minučių. Prieš baigiant virti, sudėkite pomidoriukus,

išmaišykite.

8. Suberkite sūrį, maišykite, kai sūris išsilydys dėkite į lėkštę. Užberkite pipirų, dėkite mocarelos

gabaliukų ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.


PATARIMAI

1. Jei mėgstate aštriau, galite įdėti šviežios aitriosios paprikos.

2. Galite paskaninti šviežiais bazilikais.

3. Patiekite su mėgstamomis salotomis. Pavyzdžiui, rukolos su aliejumi ir baltojo vyno actu.


Skanaus.


 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page