Gardus, kvapnus ir skonių pilnas pomidorų rizotas bus laukiamiausias šeimos vakarienių patiekalas. Receptas nesudėtingas, tačiau ruošdami šį patiekalą iš karto pasiruoškite, susipjaustykite visus ingredientus, nes virdamas rizotas reikalauja ilgo meditatyvaus maišymo...
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Naminiam pomidorų rizotui pagaminti reikės:
1 vidutinio svogūno
⅓ vidutinio poro
7–8 džiovintų pomidorų
Keleto petražolių šakelių
4 česnako skiltelių
6 šaukštų BASSO alyvuogių aliejaus
50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Nepilnos stiklinės apvalagrūdžių ryžių
300 ml VORUTOS nealkoholinio vyno su obuolių, kriaušių ir svarainių sultimis
400 ml mėgstamo sultinio (daržovių, vištienos)
1 saujos vyšninių pomidorų
Keleto ančiuvių
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
3–4 šaukštų pomidorų padažo
Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikos
100 g DŽIUGAS kietojo sūrio 24 mėn. brandinimo
2 mini mocarelos rutuliukų
Šlakelio alyvuogių aliejaus
1. Svogūną supjaustykite smulkiais kvadratėliais, džiovintus pomidorus ir porą – nedideliais
gabalėliais. Susmulkinkite petražoles. Česnaką supjaustykite vidutiniais gabaliukais.
2. Įkaitinkite ZYLE keptuvę, pilkite BASSO alyvuogių aliejų, suberkite pjaustytus porus, svogūnus, dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, kepinkite. Kai svogūnai pradės baltėti, sudėkite česnaką, išmaišykite ir pakepinkite.
3. Kai pajusite kepinamo česnako aromatą, suberkite ryžius, išmaišykite.
4. Supilkite VORUTOS nealkoholinį vyną su obuolių, kriaušių ir svarainių sultimis, kaitinkite, karts
nuo karto pamaišydami. Kai vynas baigia išgaruoti po truputį pilkite sultinį ir maišykite. Kai sultinio sumažėja, vis jo įpilkite.
5. Dėkite džiovintus pomidorus ir pjaustytus ančiuvius, išmaišykite. Berkite KOTANYI juodųjų
pipirų.
6. Sudėkite pomidorų pastą, berkite KOTANYI Kajeno paprikos, išmaišykite ir kaitinkite.
7. Berkite petražoles ir pakaitinkite porą minučių. Prieš baigiant virti, sudėkite pomidoriukus,
išmaišykite.
8. Suberkite sūrį, maišykite, kai sūris išsilydys dėkite į lėkštę. Užberkite pipirų, dėkite mocarelos
gabaliukų ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
PATARIMAI
1. Jei mėgstate aštriau, galite įdėti šviežios aitriosios paprikos.
2. Galite paskaninti šviežiais bazilikais.
3. Patiekite su mėgstamomis salotomis. Pavyzdžiui, rukolos su aliejumi ir baltojo vyno actu.
Skanaus.
Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.
Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.
Comments