top of page

Žymieji sultingi Alfo makaronai (Receptas)

Gaminant makaronų patiekalus labai svarbu virti makaronus tiek, kiek nurodyta ant pakuotės, o mėsą, jeigu padažas su mėsa, būtina palaikyti kambario temperatūroje. Šis Alfo receptas nesudėtingas, o pats patiekalas yra ypatingai gardus.

makaronai su mėsos padažu_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


2 asm.


Makaronų patiekalui paruošti reikia:

  • 1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“

  • 2–3 šaukštų BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 3–4 KOTANYI laurų lapų

  • 200–300 g juodųjų makaronų

  • 2–3 česnako skiltelių

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo

  • 410 g KĖDAINIŲ KONSERVAI itališko stiliaus pomidorų padažo „Marinara“

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 20 g DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Keleto baziliko lapelių ir valgomų žiedlapių (papuošimui)


1. KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“ nusausinkite

rankšluosčiu. Į ZYLE keptuvę pilkite BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir dėkite

kepti mėsą apie 2–3 min. kiekvienai pusei. Išjungus ugnį, dar šiek tiek palaikykite keptuvėje,

berkite KOTANYI druskos ir pipirų, dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto, apverskite, vėl papipirinkite ir pasūdykite. Išėmus iš keptuvės leiskite didkepsniui pailsėti.

2. Į puodą pilkite vandens, šlakelį aliejaus, berkite KOTANYI laurų lapų, išmaišykite ir kaitinkite.

Užvirus sudėkite makaronus ir virkite apie 9 min., kaip nurodyta ant pakuotės

3. Česnako skilteles susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje. Pilkite KIKKOMAN sojų padažo, KĖDAINIŲ KONSERVAI itališko stiliaus pomidorų padažo „Marinara“, išmaišykite ir pakaitinkite. Berkite pipirų.

4. Išvirusius makaronus nupilkite ir dėkite į paruoštą padažą, viską išmaišykite.

5. Jautieną supjaustykite plonais gabalėliais.

6. Į lėkštę dėkite makaronus, mėsos gabaliukus, papuoškite baziliko lapeliais, valgomais žiedlapiais, patarkuokite citrinos žievelės ir DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio.


PATARIMAI

1. Juoduosius makaronus galite keisti savo mėgstamais.

2. Didkepsnį galite kepti taip, kaip mėgstate: rare, medium, well done.


Gardžių atradimų.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page