Gaminant makaronų patiekalus labai svarbu virti makaronus tiek, kiek nurodyta ant pakuotės, o mėsą, jeigu padažas su mėsa, būtina palaikyti kambario temperatūroje. Šis Alfo receptas nesudėtingas, o pats patiekalas yra ypatingai gardus.

2 asm.
Makaronų patiekalui paruošti reikia:
1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“
2–3 šaukštų BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
3–4 KOTANYI laurų lapų
200–300 g juodųjų makaronų
2–3 česnako skiltelių
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
410 g KĖDAINIŲ KONSERVAI itališko stiliaus pomidorų padažo „Marinara“
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
20 g DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Keleto baziliko lapelių ir valgomų žiedlapių (papuošimui)
1. KITCHEN ME sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“ nusausinkite
rankšluosčiu. Į ZYLE keptuvę pilkite BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir dėkite
kepti mėsą apie 2–3 min. kiekvienai pusei. Išjungus ugnį, dar šiek tiek palaikykite keptuvėje,
berkite KOTANYI druskos ir pipirų, dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto, apverskite, vėl papipirinkite ir pasūdykite. Išėmus iš keptuvės leiskite didkepsniui pailsėti.
2. Į puodą pilkite vandens, šlakelį aliejaus, berkite KOTANYI laurų lapų, išmaišykite ir kaitinkite.
Užvirus sudėkite makaronus ir virkite apie 9 min., kaip nurodyta ant pakuotės
3. Česnako skilteles susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje. Pilkite KIKKOMAN sojų padažo, KĖDAINIŲ KONSERVAI itališko stiliaus pomidorų padažo „Marinara“, išmaišykite ir pakaitinkite. Berkite pipirų.
4. Išvirusius makaronus nupilkite ir dėkite į paruoštą padažą, viską išmaišykite.
5. Jautieną supjaustykite plonais gabalėliais.
6. Į lėkštę dėkite makaronus, mėsos gabaliukus, papuoškite baziliko lapeliais, valgomais žiedlapiais, patarkuokite citrinos žievelės ir DŽIUGAS 18 mėn. brandinimo kietojo sūrio.
PATARIMAI
1. Juoduosius makaronus galite keisti savo mėgstamais.
2. Didkepsnį galite kepti taip, kaip mėgstate: rare, medium, well done.
Gardžių atradimų.