top of page

Mieliniai blynai su tįstančio sūrio įdaru ir mėsos padažu (Receptas)

Šiais gardžiais blynais pasilepinti galite bet kada, nesvarbu ar pusryčiai, ar pietūs, ar

savaitgalio brunch‘as – jų įdaras vilios ragauti dar ir dar kartą.


mieliniai blynai su tįstančiu sūrio įdaru_receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia.


3–4 asm.

Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.


Mieliniams blynams su tįstančiu sūrio įdaru pagaminti reikia:

  • 1 stiklinės ŽEMAITIJOS pieno

  • 1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 2 kiaušinių

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 1 šaukštelio sausų mielių

  • 170 g miltų

  • 1–2 šaukštų BASSO purškiamo alyvuogių aliejaus

  • 250 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos (troškinti, kepti)

  • Keleto riekelių GERMANTO sūrio „Gouda“

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų krapų

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų bazilikų

  • 1 šaukšto SACLA orkaitėje keptų pomidorų su alyvuogėmis

  • 1 šaukšto ŽEMAITIJOS kastinio su žolelėmis

  • 1 saujelės šviežių bazilikų lapelių

1. Prikaistuvyje arba ZYLE keptuvėje pašildykite ŽEMAITIJOS pieną kartu su

DANSUKKER šviesiuoju sirupu.

2. Į dubenį muškite kiaušinius, pasūdykite ir gerai išplakite. Supilkite šiltą pieną.

3. Toje pačioje keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą.

4. Į kiaušinio ir pieno mišinį sudėkite sausas mieles, dalį miltų, išmaišykite. Sudėkite

likusius miltus, supilkite lydytą sviestą. Išmaišykite. Tešlą šiltai kildinkite 45–60 min.

5. Į dvi keptuves ir ant metalinio žiedo papurkškite BASSO purškiamo alyvuogių

aliejaus.

6. Į vieną iš keptuvių sudėkite LAPINO PUOTA triušienos mėsą (troškinti, kepti), į kitą

dėkite kelis šaukštus tešlos, perlenktą GERMANTO sūrio „Gouda“ riekelę ir uždėkite

dar tešlos. Kepkite ant nedidelės kaitros po 3–4 min. iš abiejų pusių.

7. Triušieną pagardinkite KOTANYI prieskoniais ir pasūdykite.

8. Į triušieną dėkite SACLA orkaitėje keptus pomidorus su alyvuogėmis ir gerai

išmaišykite. Patroškinkite 1–2 min.

9. Į lėkštę dėkite troškintą triušieną, ŽEMAITIJOS kastinį su žolelėmis, sudėkite blynus

ir papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page