top of page

Sotusis kopūstų pyragas su dešrelėmis (Receptas)

Ruduo – tai laikas, kai į virtuves plūsta ne tik moliūgai, bet ir kopūstai. Kur kopūstą panaudoti

įdomiau? Ką gaminti be balandėlių, sriubų ir raugintų kopūstų? Alfas siūlo neatsivalgomo ir greitai pagaminamo kopūstų pyrago-apkepo receptą. Patiks visiems, nuo stalo dings per kelias minutes. Skanaus.


kopūstų pyragas_pyragas su kopūstais_patiekalai su kopūstais_kopūstų apkepas_receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia.


JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:


 

Gaminimo laikas: 1.5 val.

4 asm.


Kopūstų pyragui su dešrelėmis pagaminti reikia:

  • 500 g kopūsto

  • 3 svogūnų

  • 1 kubelio NATUR COMPAGNIE ekologiško vištienos sultinio

  • 2 kiaušinių

  • 2–3 šaukštų DAUMANTŲ majonezo „Karališkas“

  • 1 šaukštelio KOTANYI česnakų granulių

  • ⅓ muskato riešuto

  • 100 g grietinėlės

  • 5–6 čiobrelio šakelių

  • 1 saujos tarkuoto kietojo sūrio

  • 1 šaukšto OBELIŲ sviesto skonio aliejaus

  • 250 g LAPINO PUOTA šviežios smulkintos triušienos

  • 1 šaukštelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 1 saujos tarkuoto fermentinio sūrio

  • 1 saujelės baziliko lapelių

  • 1 saujelės petražolių

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

1. Kopūstą supjaustykite šiaudeliais, 2 svogūnus susmulkinkite kubeliais. Pjaustytus

kopūstus patraiškykite rankomis ir ištrinkite su NATUR COMPAGNIE ekologiško

vištienos sultinio kubeliu.

2. Kiaušinius sumaišykite su DAUMANTŲ majonezu „Karališkas“. Gardinkite KOTANYI

česnako granulėmis ir tarkuotu muskato riešutu. Išplakite iki vientisos masės.

3. Pilkite grietinėlę, dėkite keletą čiobrelio šakelių ir tarkuotą kietąjį sūrį. Gerai išmaišykite.

4. Į gautą masę sudėkite pjaustytus kopūstus ištrintus sultinio kubeliu ir svogūnus. Viską

pagardinkite KOTANYI šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

5. Išmaišykite ir dėkite į kepimo indą. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 45

min.

6. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ sviesto skonio aliejaus. Į įkaitintą aliejų dėkite LAPINO

PUOTA smulkintą triušieną ir pakepkite 1–2 min. Sudėkite smulkintą svogūną ir

pakepkite apie 4–5 min., kol svogūnas suminkštės. Sudėkite čiobrelius ir pagardinkite

KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais bei juodaisiais pipirais ir smulkintu česnaku. Gerai

išmaišykite.

7. Ištraukite kopūstų pyragą iš orkaitės, ant viršaus dėkite keptą faršą ir viską apibarstykite

tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 15 min.

8. Iškepusį pyragą pagardinkite žiupsneliu aitriųjų paprikų dribsnių, prieskoninėmis

žolelėmis ir tarkuota citrinos žievele.


Skanaus.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page