Ruduo – tai laikas, kai į virtuves plūsta ne tik moliūgai, bet ir kopūstai. Kur kopūstą panaudoti
įdomiau? Ką gaminti be balandėlių, sriubų ir raugintų kopūstų? Alfas siūlo neatsivalgomo ir greitai pagaminamo kopūstų pyrago-apkepo receptą. Patiks visiems, nuo stalo dings per kelias minutes. Skanaus.
Video receptą rasite čia.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
Gaminimo laikas: 1.5 val.
4 asm.
Kopūstų pyragui su dešrelėmis pagaminti reikia:
500 g kopūsto
3 svogūnų
1 kubelio NATUR COMPAGNIE ekologiško vištienos sultinio
2 kiaušinių
2–3 šaukštų DAUMANTŲ majonezo „Karališkas“
1 šaukštelio KOTANYI česnakų granulių
⅓ muskato riešuto
100 g grietinėlės
5–6 čiobrelio šakelių
1 saujos tarkuoto kietojo sūrio
1 šaukšto OBELIŲ sviesto skonio aliejaus
250 g LAPINO PUOTA šviežios smulkintos triušienos
1 šaukštelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
2–3 skiltelių česnako
1 saujos tarkuoto fermentinio sūrio
1 saujelės baziliko lapelių
1 saujelės petražolių
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1. Kopūstą supjaustykite šiaudeliais, 2 svogūnus susmulkinkite kubeliais. Pjaustytus
kopūstus patraiškykite rankomis ir ištrinkite su NATUR COMPAGNIE ekologiško
vištienos sultinio kubeliu.
2. Kiaušinius sumaišykite su DAUMANTŲ majonezu „Karališkas“. Gardinkite KOTANYI
česnako granulėmis ir tarkuotu muskato riešutu. Išplakite iki vientisos masės.
3. Pilkite grietinėlę, dėkite keletą čiobrelio šakelių ir tarkuotą kietąjį sūrį. Gerai išmaišykite.
4. Į gautą masę sudėkite pjaustytus kopūstus ištrintus sultinio kubeliu ir svogūnus. Viską
pagardinkite KOTANYI šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
5. Išmaišykite ir dėkite į kepimo indą. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 45
min.
6. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ sviesto skonio aliejaus. Į įkaitintą aliejų dėkite LAPINO
PUOTA smulkintą triušieną ir pakepkite 1–2 min. Sudėkite smulkintą svogūną ir
pakepkite apie 4–5 min., kol svogūnas suminkštės. Sudėkite čiobrelius ir pagardinkite
KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais bei juodaisiais pipirais ir smulkintu česnaku. Gerai
išmaišykite.
7. Ištraukite kopūstų pyragą iš orkaitės, ant viršaus dėkite keptą faršą ir viską apibarstykite
tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 15 min.
8. Iškepusį pyragą pagardinkite žiupsneliu aitriųjų paprikų dribsnių, prieskoninėmis
žolelėmis ir tarkuota citrinos žievele.
Skanaus.