top of page

Naminiai tiramisu skonio lietiniai (Receptas)

Mėgstate lietinius blynelius ir tiramisą? ALfas kviečia išbvandyti du mėgstamiausius viename: tiramisu skonio lietinius blynelius, kuriuos galima patiekti ir pusryčiams, ir kaip desertą. Pirštelius aplaižysite! Receptas gal ir ne iš greitųjų, bet tikrai pavyks iš pirmo karto.


lietiniai blyneliai_tiramisu_lietiniai tiramisu skonio blyneliai_receptas_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia



JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

4 asm.


Naminiams tiramisu skonio lietiniams pagaminti reikia:

Lietiniams:

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnio KOTANYI druskos

  • 1½ šaukšto DANSUKKER cukraus miltelių

  • 200 ml pieno

  • 200 ml TICHĖ negazuoto mineralinio vandens

  • 1 stiklinės miltų

  • 1 puodelio NESPRESSO espreso kavos „Cocoa Truffle“

  • 1 šaukšto BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 20 g PERGALĖS juodojo šokolado su lazdynų riešutais

  • 3–4 GAIDELIS sausainių „Klasika“

  • 1 didelio banano

  • 1 šaukšto migdolų likerio

  • 1 šaukšto kakavos

  • Keleto mėtos lapelių

  • 2–3 šviežių didelių braškių

Tiramisu kremui:

  • 2 kiaušinių trynių

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 250 g maskarponės sūrio

  • ⅓ citrinos žievelės

  • 50 g migdolų likerio

1. Dubenyje išplakite kiaušinį, KOTANYI druską ir DANSUKKER cukraus miltelius. Tada

supilkite pieną, TICHĖ negazuotą mineralinį vandenį, suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite,

supilkite NESPRESSO espreso kavą „Cocoa Truffle“ ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Palikite pastovėti.

2. Į aukštą stiklinę sudėkite kiaušinių baltymus ir DANSUKKER cukraus miltelius, elektriniu

plakikliu gerai išplakite.

3. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros maskarponę, šiek tiek pamaišykite. Įtarkuokite citrinos žievelės, supilkite migdolų likerį, dėkite plaktus trynius ir viską atsargiai išmaišykite. Įdėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek pastingtų.

4. Įkaitinkite ZYLE keptuvę, pilkite BASSO alyvuogių aliejaus ir samčiu pasėmę tešlos formuokite lietinius. Apkepkite iš abiejų pusių.

5. Ant iškeptų lietinių patarkuokite PERGALĖS juodojo šokolado su lazdynų riešutais, berkite

rankomis trupintų GAIDELIS sausainių „Klasika“, dėkite maskarponės kremo ir pjaustyto banano. Lietinius suvyniokite ir skaniai apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus.

6. Patiekiant apšlakstykite migdolų likeriu, apibarstykite kakava, uždėkite mėtų lapelių ir pjaustytos braškės griežinėlių.


PATARIMAI

1. Jei gaminate vaikams, nepilkite migdolų likerio.

2. Šie blyneliai labai tiks valgyti supjaustyti ir šalti. Lyg desertas.

3. Karštus galite patiekti su vaniliniais ledais.



 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page