Skaitomiausiųjų TOP5: spurgų, tinginių ir apkepų sezonas atidarytas!

...Nes kol kas kalorijos (ir vartojamos, ir „deginamos") bei įkaitusi orkaitė šildo labiau nei radiatoriai namuose :)

Ką skaitėte ir gaminote šią savaitę?

Alfo Ivanausko receptai
VMG nuotr.

Pirmadienį kulinarinėje laidoje ALFO VILA Alfas gamino bulvių pyragą su mėsa ir daržovėmis, pusryčių sumuštinį su lašiša ir šilauogėmis ir karamelinį kavos tinginį ir dalinosi patarimais, kaip prižiūrėti medinius indus.


naminio tinginio receptas_karamelinis tinginys_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Patiekalai su baklažanais ant stalo mūsų, lietuvių, jau nebestebina, nors dar neseniai daugelis į jį žiūrėjome su įtarumu: su kuo valgomas? Daug kam jis primena grybus, ypač lengvai patroškintas, kitiems pirmiausia asocijuojasi su mėsa įdarytomis daržovėmis (taip, baklažanai šiame amplua yra tiesiog tobuli), tretiems... Alfas kviečia išmėginti baklažanų apkepą su keptu varškės sūriu. Gal kiek netikėtas, bet puikus derinys.


Apkepas su baklažanais_Receptas
VMG nuotr.

Jeigu to dar nepadarėte, į pusryčių (arba sveikų desertų) įtraukite chia (ispaninio šalavijo) sėklų pudingus: jie sotūs, maistingi, vertingi (ispaninio šalavijo sėklos laikomos supermaistu), skanūs ir juos galima pasiruošti iš vakaro. Be to, niekada nepabosta, nes receptą lengvą paįvairinti vis naujais priedais. Tinka ir uogos, ir vaisiai, ir šokoladai, ir kakava sąrašas begalinis. Išbandykite kavos (rekomenduojame JURA pupeles) skonio pudingą su... kakava.

kavos pudingas su čija sėklomis ir kakava_receptas
VMG nuotr.

Laida #AlfoVila – laida ne apie tai, kaip lengvai, greitai, smagiai ir skaniai gaminti, bet ir apie tai, kaip įdomiai maistą patiekti, nes… pirmiausia juk valgome akimis. Alfas atkreipė dėmesį į duoną kasdieninę kviesdamas net ir kasdien patiekti ją …nekasdieniškai. Šiek tiek iškilmingumo ir estetikos dar niekada niekam nepamaišė. </