Tinginys, dar kitaip vadinamas šokoladiniu saliamiu, yra neįtikėtinai populiarus desertas Lietuvoje. Nekeptas, pagamintas iš labai paprastų ingredientų ir t0bulo skonio jis puikus prie kavos, iškyloje ir net vietoj gimtadienio torto. Jo receptų yra devynios galybės, bet būtinai išbandykite šį – karamelinį kavos skonio tinginį pagal Alfo receptą.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
6–8 asm.
Karameliniam kavos tinginiui pagaminti reikia:
200 g sviesto (kambario temperatūros)
1 skardinės „Rududu“ karamelinio kremo
50 ml romo
2 puodelių NESPRESSO espreso kavos (pvz.,„Capriccio“ ar „Volluto“)
½ saujos makadamijų
50 g PERGALĖS juodojo šokolado
5–10 šokoladinių saldainių su bananų įdaru (nebūtina)
1 pakelio GAIDELIO sausainių „Karamelė“
1 pakelio vaflių
1. Į dubenį dėkite sviestą, karamelinį kremą, pilkite romą. Viską išplakite plakikliu.
2. Maišydami supilkite NESPRESSO espreso kavą.
3. Makadamijas šiek tiek patraiškykite peiliu ir berkite į paruoštą kremą.
4. PERGALĖS šokoladą susmulkinkite peiliu ir berkite į kremą.
5. Tada dėkite susmulkintus: šokoladinius saldainius, GAIDELIO sausainius „Karamelė“ bei
vaflius. Viską išmaišykite.
6. Dėkite tinginio masę į formą ir palikite šaldytuve per naktį arba bent 3–4 valandoms.
PATARIMAI:
1. Jei norite vientiso šokoladinio skonio tinginyje, prieš dėdami šokoladą į kremą jį išlydykite, jei
norite jausti jo gabaliukus, tada plyteles tiesiog sulaužykite.
Skanaus.
Comments