Karamelinis kavos tinginys (Receptas)

Tinginys, dar kitaip vadinamas šokoladiniu saliamiu, yra neįtikėtinai populiarus desertas Lietuvoje. Nekeptas, pagamintas iš labai paprastų ingredientų ir t0bulo skonio jis puikus prie kavos, iškyloje ir net vietoj gimtadienio torto. Jo receptų yra devynios galybės, bet būtinai išbandykite šį – karamelinį kavos skonio tinginį pagal Alfo receptą.


Karamelinis kavos tinginys_nekeptas skanėstas_desertasŽtinginio receptas_tinginys su rududu_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:

Baltojo š0k0lado, varškės ir morengų tinginys

Ledų tinginys


 

6–8 asm.


Karameliniam kavos tinginiui pagaminti reikia:

  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)

  • 1 skardinės „Rududu“ karamelinio kremo

  • 50 ml romo

  • 2 puodelių NESPRESSO espreso kavos (pvz.,„Capriccio“ ar „Volluto“)

  • ½ saujos makadamijų

  • 50 g PERGALĖS juodojo šokolado

  • 5–10 šokoladinių saldainių su bananų įdaru (nebūtina)

  • 1 pakelio GAIDELIO sausainių „Karamelė“

  • 1 pakelio vaflių

1. Į dubenį dėkite sviestą, karamelinį kremą, pilkite romą. Viską išplakite plakikliu.

2. Maišydami supilkite NESPRESSO espreso kavą.

3. Makadamijas šiek tiek patraiškykite peiliu ir berkite į paruoštą kremą.

4. PERGALĖS šokoladą susmulkinkite peiliu ir berkite į kremą.

5. Tada dėkite susmulkintus: šokoladinius saldainius, GAIDELIO sausainius „Karamelė“ bei

vaflius. Viską išmaišykite.

6. Dėkite tinginio masę į formą ir palikite šaldytuve per naktį arba bent 3–4 valandoms.


PATARIMAI:

1. Jei norite vientiso šokoladinio skonio tinginyje, prieš dėdami šokoladą į kremą jį išlydykite, jei