Laida #AlfoVila – laida ne apie tai, kaip lengvai, greitai, smagiai ir skaniai gaminti, bet ir apie tai, kaip įdomiai maistą patiekti, nes… pirmiausia juk valgome akimis. Alfas atkreipė dėmesį į duoną kasdieninę kviesdamas net ir kasdien patiekti ją …nekasdieniškai. Šiek tiek iškilmingumo ir estetikos dar niekada niekam nepamaišė.
Patarimas: turėkite bent keletą indų duonai patiekti. Arba bent vieną.
Jauku duoną patiekti medinėje dėžutėje: su ar be dangtelio; pintame krepšyje (turėkite kelis skirtingų dydžių bei formų). Dar jaukiau į indą įdėjus šiek tiek šiaudų, džiovintos žolės, šieno – pastarojo galima įsigyti ir gyvūnų prekių parduotuvėje.
Restoranai duoną neretai patiekia į duonos indą įbėrę grūdų ar kruopų, tačiau namuose tai nelabai praktiška, bet to, turėsite galvoti, kaip tas kruopas ar grūdus panaudoti vėliau (Jokiu būdu neišmesti!)
Į pasirinktą indą įdėkite skirtingų duonelių – kad svečiai ar namiškiai truėtų galimybę pasirinkti mėgstamiausią. Jeigu duoną pjaustysite, darykite tai specialiu duonrieku peiliu, kad nesumaigytumėte ir nesuspaustumėte.
Beje, į iš šiaudų susuktą lizdą originalu patiekti virtus pusrytinius kiaušinius.
Daugiau patarimų išgirsite laidoje ALFO VILA. Ją galite pažiūrėti čia.