ALFO VILA serviravimo patarimai: kaip įdomiai patiekti duoną?

Laida #AlfoVila – laida ne apie tai, kaip lengvai, greitai, smagiai ir skaniai gaminti, bet ir apie tai, kaip įdomiai maistą patiekti, nes… pirmiausia juk valgome akimis. Alfas atkreipė dėmesį į duoną kasdieninę kviesdamas net ir kasdien patiekti ją …nekasdieniškai. Šiek tiek iškilmingumo ir estetikos dar niekada niekam nepamaišė.


stalo serviravimas_patarimai_duona_kaip patiekti duoną_Alfo patarimai
Alfo Ivanausko nuotr.

Patarimas: turėkite bent keletą indų duonai patiekti. Arba bent vieną.

Jauku duoną patiekti medinėje dėžutėje: su ar be dangtelio; pintame krepšyje (turėkite kelis skirtingų dydžių bei formų). Dar jaukiau į indą įdėjus šiek tiek šiaudų, džiovintos žolės, šieno – pastarojo galima įsigyti ir gyvūnų prekių parduotuvėje.

Restoranai duoną neretai patiekia į duonos indą įbėrę grūdų ar kruopų, tačiau namuose tai nelabai praktiška, bet to, turėsite galvoti, kaip tas kruopas ar grūdus panaudoti vėliau (Jokiu būdu neišmesti!)

Į pasirinktą indą įdėkite skirtingų duonelių – kad svečiai ar namiškiai truėtų galimybę pasirinkti mėgstamiausią. Jeigu duoną pjaustysite, darykite tai specialiu duonrieku peiliu, kad nesumaigytumėte ir nesuspaustumėte.

Beje, į iš šiaudų susuktą lizdą originalu patiekti virtus pusrytinius kiaušinius.


Daugiau patarimų išgirsite laidoje ALFO VILA. Ją galite pažiūrėti čia.