„Chia“ sėklų ir kavos pudingas su kakava (Receptas)

Jeigu to dar nepadarėte, į pusryčių (arba sveikų desertų) įtraukite chia (ispaninio šalavijo) sėklų pudingus: jie sotūs, maistingi, vertingi (ispaninio šalavijo sėklos laikomos supermaistu), skanūs ir juos galima pasiruošti iš vakaro. Be to, niekada nepabosta, nes receptą lengvą paįvairinti vis naujais priedais. Tinka ir uogos, ir vaisiai, ir šokoladai, ir kakava sąrašas begalinis. Išbandykite kavos (rekomenduojame JURA pupeles) skonio pudingą su... kakava.


čija sėklų pudingas_ispaninis šalavijas_pudingo receptas_JURA_kavos pudingas
VMG nuotr.


3–4 asm.

Gaminimo laikas: 6–8 val.


Ispaninio šalavijo sėklų pudingui pagaminti reikia:

  • ½ stiklinės ispaninio šalavijo („Chia“) sėklų

  • 2 šaukštų medaus

  • 2 stiklinių migdolų pieno

  • 1 šaukšto kakavos

  • 3 šaukštų JURA kavos pupelių

  • ½ stiklinės plaktos grietinėlės

  • 1 saujos braškių

  • Keleto mėtos šakelių

  1. Ispaninio šalavijo sėklas sumaišykite su medumi, migdolų pienu ir kakava. Palikite šaldytuve išbrinkti apie 6–8 val. arba per naktį.

  2. Gautą pudingą sudėkite į stiklinę, užpilkite 1 puodeliu JURA espreso kavos, dėkite plaktą grietinėlę, papuoškite braškėmis ir mėtų lapeliais.

Video receptas:



Skanaus.