Visus sužavėsiantis baklažanų apkepas su keptu varškės sūriu (Receptas)
- vmgonline

- 2022-09-28
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 10-03
Patiekalai su baklažanais ant stalo mūsų, lietuvių, jau nebestebina, nors dar neseniai daugelis į jį žiūrėjome su įtarumu: su kuo valgomas? Daug kam jis primena grybus, ypač lengvai patroškintas, kitiems pirmiausia asocijuojasi su mėsa įdarytomis daržovėmis (taip, baklažanai šiame amplua yra tiesiog tobuli), tretiems... Alfas kviečia išmėginti baklažanų apkepą su keptu varškės sūriu. Gal kiek netikėtas, bet puikus derinys.

Video receptą rasite čia.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Gaminimas: 40–50 min.
Baklažanų apkepui su feta pagaminti reikia:
2 svogūnų
2–3 skiltelių česnako
4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelio Toskanos prieskonių mišinio
500 g konservuotų smulkintų pomidorų
2 puodelių espreso kavos
1 šaukšto nerafinuoto cukranendrių cukraus
2–3 baklažanų
1 vnt. ekologiško varškės sūrio
1 stiklainio marinuotų keptų paprikų
4–5 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
3–4 riekelių kvietinės duonos
1 saujelės petražolių
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite bei apkepkite keptuvėje su alyvuogių
aliejumi. Dėkite prieskonius ir supilkite konservuotus pomidorus. Į padažą pilkite espreso kavos. Dėkite nerafinuotą cukranendrių cukrų. Troškinkite 5–7 min.
2. Baklažanus pjaustykite piršto storio riekelėmis ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje iš
abiejų pusių su šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Kepimo skardoje sluoksniuokite: padažas, kepti baklažanai, padažas, trupintas ekologiškas varškės sūris, marinuotos keptos paprikos, padažas, baklažanai ir t.t.
3. Apkepą apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 40–50 min., kol baklažanai pilnai iškeps.
4. Kvietinę duoną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su smulkinta česnako skiltele ir kepkite orkaitėje, kol apskrus apie 5–7 min.
5. Ant iškepusio apkepo dėkite kepintus duonos kubelius ir papuoškite prieskoninėmis
žolelėmis.
Gardžių atradimų.


























