Visus sužavėsiantis baklažanų apkepas su keptu varškės sūriu (Receptas)

Patiekalai su baklažanais ant stalo mūsų, lietuvių, jau nebestebina, nors dar neseniai daugelis į jį žiūrėjome su įtarumu: su kuo valgomas? Daug kam jis primena grybus, ypač lengvai patroškintas, kitiems pirmiausia asocijuojasi su mėsa įdarytomis daržovėmis (taip, baklažanai šiame amplua yra tiesiog tobuli), tretiems... Alfas kviečia išmėginti baklažanų apkepą su keptu varškės sūriu. Gal kiek netikėtas, bet puikus derinys.


patiekalai su baklažanais_apkepas su baklažanais_keptas varškės sūris_apkepo receptas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia.


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Glazūruotas baklažanas

Gruziniškas baklažanų pyragas


 


4 asm.

Gaminimas: 40–50 min.


Baklažanų apkepui su feta pagaminti reikia:

  • 2 svogūnų

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio KOTANYI malto kumino

  • 1 šaukštelio KOTANYI Toskanos prieskonių mišinio

  • 500 g konservuotų smulkintų pomidorų

  • 2 puodelių NESPRESSO espreso kavos

  • 1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 2–3 baklažanų

  • 1 vnt. DOBILAS ekologiško varškės sūrio

  • 1 stiklainio SPILVA marinuotų keptų paprikų

  • 4–5 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

  • 3–4 r