Kai norisi skanaus vienos skardos/vieno puodo patiekalo, kepkite šį kugelio konkurentą. Sotus, gardus ir jaukus bulvių pyragas, iškeptas pagal Alfo receptą, yra tolimas populiariojo Piemenėlio pyrago giminaitis, ypatingas tuo, kad pilnas mėgstamų šakninių daržovių ir... skonio.
Mėgautis skanu su kefyrų, grybų ar kitu mėgstamu padažu.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI
4 asm.
Bulvių pyragui su mėsa paruošti reikia:
1–1½ kg AUGA bulvių
1 kg kubeliais pjaustytų mėgstamų šakninių daržovių (moliūgo, cukinijos, saldžiųjų bulvių)
2 šaukštų mėgstamo aliejaus
200 g LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė
1 NATUR COMPAGNIE ekologiško daržovių sultinio kubelio
4 skiltelių česnako
Žiupsnelio kmynų
1 svogūno
½ obuolio
2 kiaušinių
100 ml grietinėlės
Keleto šviežio rozmarino šakelių
Keleto lauro lapų
3 svogūnų laiškų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1. Kubeliais pjaustytas daržoves berkite į ZYLE keptuvę, pilkite aliejaus ir kepinkite. Berkite
KOTANYI druskos ir pipirų.
2. LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė pamarinuokite su NATUR COMPAGNIE
ekologišku daržovių sultinio kubeliu, pjaustytu česnaku ir kmynais.
3. Į virtuvinį kombainą sudėkite nuluptas bulves, svogūną ir obuolį (išpjaukite sėklytes), viską
sutrinkite. Įmuškite kiaušinius, berkite KOTANYI druską ir pipirus. Viską išmaišykite. Pilkite
grietinėlę ir vėl maišykite.
4. Ant skardos berkite apkeptas daržoves, pilkite kugelio masę, paskirstykite lengvais rankų
judesiais tolygiai po visą skardą. Dėkite marinuotą triušieną ir aliejumi apšlakstytas rozmarino
šakeles. Berkite laurų lapelių, smulkintų svogūnų laiškų, česnakų, juodųjų pipirų.
5. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. su karšto oro apipūtimo funkcija apie 30 min.
PATARIMAI:
1. Galite rinktis skirtingas šaknines daržoves, bet ne tokias, kurios dažytų, pavyzdžiui, burokėliai.
2. Ragaukite pyragą su grietine arba grybų padažu, taip pat labai skanu jį valgyti su kefyru.
Skanaus.
Comments