top of page

Kugelio konkurentas – bulvių pyragas su mėsa ir daržovėmis (Receptas)

Kai norisi skanaus vienos skardos/vieno puodo patiekalo, kepkite šį kugelio konkurentą. Sotus, gardus ir jaukus bulvių pyragas, iškeptas pagal Alfo receptą, yra tolimas populiariojo Piemenėlio pyrago giminaitis, ypatingas tuo, kad pilnas mėgstamų šakninių daržovių ir... skonio.

Mėgautis skanu su kefyrų, grybų ar kitu mėgstamu padažu.


bulvių pyragas_daržovių pyragas_nesaldus pyragas_kugelio konkurentas_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia



JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI


 

4 asm.


Bulvių pyragui su mėsa paruošti reikia:

  • 1–1½ kg AUGA bulvių

  • 1 kg kubeliais pjaustytų mėgstamų šakninių daržovių (moliūgo, cukinijos, saldžiųjų bulvių)

  • 2 šaukštų mėgstamo aliejaus

  • 200 g LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė

  • 1 NATUR COMPAGNIE ekologiško daržovių sultinio kubelio

  • 4 skiltelių česnako

  • Žiupsnelio kmynų

  • 1 svogūno

  • ½ obuolio

  • 2 kiaušinių

  • 100 ml grietinėlės

  • Keleto šviežio rozmarino šakelių

  • Keleto lauro lapų

  • 3 svogūnų laiškų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

1. Kubeliais pjaustytas daržoves berkite į ZYLE keptuvę, pilkite aliejaus ir kepinkite. Berkite

KOTANYI druskos ir pipirų.

2. LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė pamarinuokite su NATUR COMPAGNIE

ekologišku daržovių sultinio kubeliu, pjaustytu česnaku ir kmynais.

3. Į virtuvinį kombainą sudėkite nuluptas bulves, svogūną ir obuolį (išpjaukite sėklytes), viską

sutrinkite. Įmuškite kiaušinius, berkite KOTANYI druską ir pipirus. Viską išmaišykite. Pilkite

grietinėlę ir vėl maišykite.

4. Ant skardos berkite apkeptas daržoves, pilkite kugelio masę, paskirstykite lengvais rankų

judesiais tolygiai po visą skardą. Dėkite marinuotą triušieną ir aliejumi apšlakstytas rozmarino

šakeles. Berkite laurų lapelių, smulkintų svogūnų laiškų, česnakų, juodųjų pipirų.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. su karšto oro apipūtimo funkcija apie 30 min.


PATARIMAI:

1. Galite rinktis skirtingas šaknines daržoves, bet ne tokias, kurios dažytų, pavyzdžiui, burokėliai.

2. Ragaukite pyragą su grietine arba grybų padažu, taip pat labai skanu jį valgyti su kefyru.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page