Saldžiarūgštės šventinės salotos su mėsą arba veganiška jų versija (Receptas)
- eglerace
- prieš 11 valandų
- 2 min. skaitymo
Kas labiausiai puošia stalą? Be jokios abejonės: akims ir skonio receptoriams skanus maistas!
Šios saldžiarūgštės salotos, tiksliau, net dvi versijos – su jautiena ir augaliniais kepsneliais, suderina ryškius skonius, apetitą žadinančias spalvas, gaivą ir subtilius aromatus.
Traškios daržovės, sultingi priedai ir sotumo teikiantys baltymai: tai yra patiekalas, kuris puoš stalą, bet tikrai neilgai, nes iškart bus suvalgytas!

2 asm.
Gaminimo laikas: 35 min.
Salotoms pagaminti reikia:
2 saliero stiebų
2 morkų
4–5 KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkų
2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų pievagrybių „Rinktiniai“
1 mažo mėlynojo svogūno
250 g konservuotų pupelių
5–6 saulėje džiovintų pomidorų
1–2 šaukštų SACLA marinuotų artišokų
2 vidutinių pomidorų
40 g šviežių špinatų
Keleto šviežių petražolių
220 g KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“
10 g MAGGI mišinio fachitų įdarui „Air Fryer Mexican Style Fajita“
3–4 papurškimų BIONATURALIS ekologiško šalto spaudimo rafinuoto purškiamo rapsų aliejaus
40 g ESPANA IBERICO vytintų mėsos gaminių asorti (vytintos čioriso dešros)
180 g GARDEN GOURMET veganiškų šnicelių
50 g CASTELLO pelėsinio sūrio su trumais
2 šaukštelių KĖDAINIŲ KONSERVAI mangų džemo
4 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo su citrinų sultimis „Ponzu“
4 šaukštų BIONATURALIS ekologiško šalto spaudimo gryno alyvuogių aliejaus
ROCHESTER imbierinio nealkoholinio gėrimo „Ginger“

Salierus supjaustykite griežinėliais, morkas stambiai sutarkuokite, KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotus agurkus supjaustykite skiltelėmis – viską suberkite į dubenį.
Sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotus pievagrybius „Rinktiniai“ ir pusžiedžiais pjaustytą svogūną.
Suberkite pupeles, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus.
SACLA marinuotus artišokus ir pomidorą supjaustykite kubeliais, įmaišykite į salotas. Viską gerai išmaišykite.
Į lėkštes sudėkite špinatus, paruoštas salotas, papuoškite šviežiomis petražolių šakelėmis.
KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“ iš visų pusių apibarstykite 7 g MAGGI mišinio fachitų įdarui „Air Fryer Mexican Style Fajita“, supjaustykite gabaliukais, apipurkškite 2 papurškimais BIONATURALIS ekologiško šalto spaudimo rafinuoto purškiamo rapsų aliejaus ir įmasažuokite pirštais.
IBERICO ESPANA čioriso griežinėlius supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su mėsa. Dėkite į karšto oro gruzdintuvę, papildomai apibarstykite likusiu MAGGI mišiniu.
Į kitą skyrių dėkite GARDEN GOURMET veganiškus šnicelius, apipurkškite rapsų aliejumi ir viską kepkite 200 °C apie 20 min.
CASTELLO pelėsinį sūrį su trumais supjaustykite gabalėliais ir dėkite ant salotų.
Dubenyje sumaišykite KĖDAINIŲ KONSERVAI mangų džemą, KIKKOMAN sojų padažą su citrinų sultimis „Ponzu“ ir BIONATURALIS ekologišką šalto spaudimo gryną alyvuogių aliejų.
Iškeptą mėsą ir šnicelius dėkite ant salotų ir užpilkite padažu. Patiekite su ROCHESTER nealkoholiniu imbieriniu gėrimu „Ginger“.
Gardžių atradimų.


























