top of page

Daržoviškos ir sočios salotos: su jautiena arba veganišku šniceliu (Receptas)

  • eglerace
  • 08-27
  • 2 min. skaitymo

Atnaujinta: 10-09

Vėstant orams norisi kažko sotesnio, tačiau ne mažiau daržovingo. Šios salotos – pilnos rudens gėrybių – ir grybų, ir uogų, ir daržovių. Be to, vienas receptas tinka ir tiems, kurie nori mėsos, ir tiems, kurie nori bemėsio patiekalo. Keičiasi vos vienas ingredientas! 

Skanus, sotus, spalvingas ir aromatingas kompromisas pietums ar vakarienei. Dalinkitės receptu! 

Alfo receptas_salotos su jautiena
VMG nuotr.

Video receptą rasite VMGONLINE instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


4 asm. 

Gaminimo laikas: 40 min.


Salotoms pagaminti reikia:

  • 1 brokolio

  • 1 saujos mėgstamų grybų (pievagrybių, šitakių, baravykų)

  • 4 šaukštų NATURALISIMO ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 vidutinio mėlynojo svogūno

  • 3 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 3 šaukštelių sezamų

  • 2–3 romaninės salotos lapų

  • 40 g šviežių špinatų

  • 2–3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkų „Saldžiarūgščiai“

  • 4–5 šaukštų konservuotų pupelių  

  • 20 šilauogių

  • 180 g GARDEN GOURMET veganiško sojų baltymų šnicelio

  • 220 g KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“

  • 2 šaukštų BIONATURALIS ekologiško migdolų aliejaus

  • 1 šaukšto BIONATURALIS ekologiško raudonojo vyno acto

  • 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI barbekiu padažo

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 125 g mocarelos

  • Šviežių bazilikų lapelių salotoms papuošti

Alfo receptas_salotos su jautiena
VMG nuotr.
  1. Brokolį supjaustykite nedideliais žiedynais. Sudėkite į pasūdytą vandenį ir apvirkite 2–3 min., kad liktų traškūs.

  2. Grybus supjaustykite skiltelėmis. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 2 šaukštus NATURALISIMO ypač tyro alyvuogių aliejaus. Apkepinkite grybus ir plonais griežinėliais pjaustytus svogūnus.

  3. Smulkiai sukapokite česnakus ir suberkite į keptuvę. Apšlakstykite KIKKOMAN padažu „Ponzu“, viską išmaišykite ir sudėkite į dubenį. Suberkite apvirtą brokolį, 1 šaukštą sezamų ir dar kartą išmaišykite.

  4. Į didelę serviravimo lėkštę sudėkite plėšytus romaninės salotos lapus ir špinatus.

  5. KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotus agurkus „Saldžiarūgščiai“ supjaustykite juostelėmis. Ant salotų lapų sudėkite agurkus, pupeles, paruoštas brokolių salotas, suberkite šilauoges ir šaukštą sezamų. 

  6. GARDEN GOURMET veganišką sojų baltymų šnicelį kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 10 min. 

  7. Į įkaitintą keptuvę supilkite likusį alyvuogių aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“. Baikite kepti orkaitėje, kol pasieksite norimą iškepimo laipsnį.

  8. Dubenyje sumaišykite BIONATURALIS ekologišką migdolų aliejų, BIONATURALIS ekologišką raudonojo vyno actą, KĖDAINIŲ KONSERVAI barbekiu padažą ir sezamus. Padažu apšlakstykite salotas. 

  9. Iškeptą kepsnį pagardinkite druska ir pipirais, aptepkite barbekiu padažu. Supjaustykite juostelėmis, sudėkite ant salotų ir viską apibarstykite stambia druska.

  10. Jei gaminate salotas su veganišku šniceliu: ant salotų (vietoj mentės didkepsnio) dėkite plėšytą mocarelą ir juostelėmis pjaustytą šnicelį. 

  11. Papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais ir apibarstykite juodaisiais pipirais. 


Gardžių atradimų.

bottom of page