Brokolių ir žiedinių kopūstų salotos su jautiena (Receptas)
- eglerace
- prieš 13 valandų
- 2 min. skaitymo
Ryškios spalvos, skirtingos tekstūros, traškios keptos daržovės, minkšti ir sultingi jautienos didkepsnio gabalėliai, azijietiško skonio padažas ir šviežia pomidorų bei kalendrų gaiva – ir visa tai vienoje lėkštėje!
Sočios, nenuobodžios, energijos suteikiančios salotos subalansuotos kasdienai, bet tobulai tiks ir šventėms.
Neįmanoma, kad kas nors jomis nesidžiaugtų.
Išbandykite jau šiandien.

Video receptą rasite VMGONLINE.LT instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2 asm.
Gaminimo laikas: 45 min.
Salotoms paruošti reikia:
300 g konservuotų avinžirnių
1 šaukštelio SALDVA maltų kalendrų
1 šaukštelio SALDVA saldžiųjų rūkytų paprikų
Žiupsnelio SALDVA pipirų mišinio
Žiupsnelio SALDVA jūros druskos
1–2 šaukštų BIONATURALIS ekologiško šalto spaudimo gryno alyvuogių aliejaus
1 brokolio
1 nedidelio žiedinio kopūsto
2 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo su citrinų sultimis „Ponzu“
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
4 šaukštų cukraus
Žiupsnelio sezamų
3 skiltelių česnako
3–4 šaukštų KIKKOMAN džiūvėsėlių „Panko“
1 vidutinio mėlynojo svogūno
3 šaukštų ypač gryno alyvuogių aliejaus
4 šaukštų BIONATURALIS ekologiško obuolių acto
220 g KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“
2 šaukštelių SALDVA prieskonių mišinio „Holy Cow“
1–2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI česnakinio padažo
3 nedidelių pomidorų
Šviežių kalendrų salotoms papuošti

Avinžirnius apibarstykite SALDVA maltomis kalendromis, SALDVA saldžiosiomis rūkytomis paprikomis, SALDVA pipirų mišiniu ir SALDVA jūros druska, supilkite BIONATURALIS ekologišką šalto spaudimo gryną alyvuogių aliejų. Išmaišykite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite orkaitėje 200 °C apie 25–30 min., kol įgaus auksinę spalvą.
Brokolį ir žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynais, dėkite virti į atskirus puodus su pasūdytu vandeniu: brokolį virkite apie 5 min., kalafiorą – apie 7 min.
Nukoštą brokolį užpilkite KIKKOMAN sojų padažu su citrinų sultimis „Ponzu“, suberkite citrinos žievelę, žiupsnelį cukraus, sezamus, užtarkuokite 1 skiltelę česnako.
Nukoštą žiedinį kopūstą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite KIKKOMAN džiūvėsėliais „Panko“, trumpai pakepinkite ir išmaišykite.
Į lėkštę dėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI česnakinį padažą, keptas daržoves, užpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite avinžirnius. Sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus.
Svogūną supjaustykite žiedeliais, berkite cukraus, pilkite BIONATURALIS ekologiško obuolių acto ir švelniai įmasažuokite pirštais, kad suminkštėtų. Dėkite į salotas.
KITCHEN ME brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“ supjaustykite juostelėmis. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinkite mėsą, įtarkuokite likusį česnaką, pagardinkite SALDVA prieskonių mišiniu „Holy Cow“, išmaišykite.
Į salotas sudėkite keptą jautieną ir papuoškite šviežiomis kalendromis.
Gardžių atradimų.

























