Ir pusryčiai nusipelno bent kartą per savaitę būti patiekti gražiai ir išdidžiai lyg desertas. Purus, orkaitėje iškeptas blynas nustebins ir pradžiugins didelius ir mažus.
![blynas keptas orkaitejė. dutch baby panckake, Alfo receptai, Alfas Ivanauskas](https://static.wixstatic.com/media/a27d24_895c8570b30549479559a985b5b0188e~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_133,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/a27d24_895c8570b30549479559a985b5b0188e~mv2.jpg)
2–3 asm.
Gaminimas 10 min.
Zzz 15 min
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 220 °C
Blynui orkaitėje iškepti reikia:
60 g sviesto
4 kiaušinių
250 ml pieno
140 g miltų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio cukraus
Miltelinio cukraus (patiekti), norimų priedų
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C laipsnių. Stipriai įkaitinkite špižinę keptuvę ir joje ištirpinkite sviestą.
2. Kiaušinius suplakite su pienu, suberkite miltus, druską ir cukrų.
3. Palikite 15 min. pastovėti.
4. Supilkite tešlą į keptuvę su sviestu, šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15–18 min., kol kraštai pasikels į viršų ir apskrus. Patiekite su norimais priedais ir pabarstę milteliniu cukrumi.
Skanaus!