Kodėl neatsivalgomas, lyg ir aišku. Kodėl nematomas? Nes neatsivalgomas: iškeptas dingsta akimirksniu, atrodo, kad jo nė nebuvo. Gal iškart kepkite dvigubą kiekį.

6–8 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Obuolių pyragui iškepti reikia:
3–4 nesukepančių obuolių („Fuji“, „Lady Pink“, „RedPrince“)
3 kiaušinių
50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
90 g miltų
½ šaukštelio kepimo miltelių
80 ml pieno
50 g sviesto
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, paruoškite formą (11 x 23 cm).
2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
3. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir kruopščiai išmaišykite. Po truputį įmaišykite pieną ir ištirpintą sviestą.
4. Sudėkite obuolių skilteles į tešlą ir labai atsargiai išmaišykite.
5. Skilteles sudėkite gulsčiai į formą, jeigu liko tešlos, supilkite ją į formą.
6. Kepkite apie 40 min. Pyragą aušinkite 15 min. formoje, o po to išimkite ant grotelių ir baikite aušinti ant jų.
Skanaus!