Mėgstate tinginį? Pasigaminkite traškų ir neatsivalgomą, tik be sausainių? Intriguoja? Štai receptas:

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Tinginiui be sausainių pagaminti reikia:
50 g sviesto
50 g mėgstamo šokolado (pvz.: PERGALĖS juodojo šokolado)
50 g sutirštinto saldinto pieno
½ puodelio NESPRESSO espreso kavos
100 g PAULUNS traškių javainių su kakava ir avietėmis
10 TALER prancūziškų pyragėlių
1. Į puodą dėkite sviestą, šokoladą, sutirštintą pieną, supilkite espreso kavą. Maišydami kaitinkite tol, kol viskas išsilydys ir masė taps vientisa.
2. Į dubenį supilkite traškius javainius su kakava ir avietėmis, smulkiai sulaužykite prancūziškus pyragėlius, viską išmaišykite.
3. Javainių ir pyragėlių masę apliekite paruoštu glajumi ir viską išmaišykite.
4. Masę sudėkite į vakuumavimo maišelį, suformuokite lyg dešrą ir su ELECTROLUX vakuumo aparatu ištraukite orą. Dėkite į šaldytuvą ir palikite sustingti.
ALFO PATARIMAI:
· Tinginį galite paskaninti smulkintais lazdynų arba migdolų riešutais.
· Jei neturite vakuumavimo maišelių, tinginį galite suspausti formoje arba įsukę į maistinę plėvelę.
Skanaus!