top of page

Traškusis tinginys be sausainių (Receptas)

Pasigaminkite traškų ir neatsivalgomą tinginį be sausainių. Labai greitas ir labai gardus saldumynas, kai norisi kažko skanaus, o gaminti tingisi... :)

tinginys, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Tinginiui be sausainių pagaminti reikia:

  • 50 g sviesto

  • 50 g mėgstamo šokolado

  • 50 g sutirštinto saldinto pieno

  • ½ puodelio espreso kavos

  • 100 g traškių javainių su kakava ir avietėmis

  • 10 traškių prancūziškų pyragėlių (arba plonų vafliukų)

1. Į puodą dėkite sviestą, šokoladą, sutirštintą pieną, supilkite espreso kavą. Maišydami kaitinkite tol, kol viskas išsilydys ir masė taps vientisa.

2. Į dubenį supilkite traškius javainius su kakava ir avietėmis, smulkiai sulaužykite prancūziškus pyragėlius, viską išmaišykite.

3. Javainių ir pyragėlių masę apliekite paruoštu glajumi ir viską išmaišykite.

4. Masę sudėkite į maišelį, suformuokite lyg dešrą. Dėkite į šaldytuvą ir palikite sustingti.


ALFO PATARIMAI:

· Tinginį galite paskaninti smulkintais lazdynų arba migdolų riešutais.

· Jei neturite vakuumavimo maišelių, tinginį galite suspausti formoje arba įsukę į maistinę plėvelę.


Skanaus!


Comentarios


Naujausi įrašai

bottom of page