Traškusis tinginys be sausainių, primenantis vaflinius saldainius (Receptas)

Mėgstate tinginį? Pasigaminkite traškų ir neatsivalgomą, tik be sausainių? Intriguoja? Štai receptas:

tinginys, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Tinginiui be sausainių pagaminti reikia:

  • 50 g sviesto

  • 50 g mėgstamo šokolado (pvz.: PERGALĖS juodojo šokolado)

  • 50 g sutirštinto saldinto pieno

  • ½ puodelio NESPRESSO espreso kavos

  • 100 g PAULUNS traškių javainių su kakava ir avietėmis

  • 10 TALER prancūziškų pyragėlių

1. Į puodą dėkite sviestą, šokoladą, sutirštintą pieną, supilkite espreso kavą. Maišydami kaitinkite tol, kol viskas išsilydys ir masė taps vientisa.

2. Į dubenį supilkite traškius javainius su kakava ir avietėmis, smulkiai sulaužykite prancūziškus pyragėlius, viską išmaišykite.

3. Javainių ir pyragėlių masę apliekite paruoštu glajumi ir viską išmaišykite.

4. Masę sudėkite į vakuumavimo maišelį, suformuokite lyg dešrą ir su ELECTROLUX vakuumo aparatu ištraukite orą. Dėkite į šaldytuvą ir palikite sustingti.


ALFO PATARIMAI:

· Tinginį galite paskaninti smulkintais lazdynų arba migdolų riešutais.

· Jei neturite vakuumavimo maišelių, tinginį galite suspausti formoje arba įsukę į maistinę plėvelę.


Skanaus!