top of page

Kepame tortą mamai: puraus biskvito ir 4 skirtingų kremų receptai

Pagaminti skanų tortą gali kiekvienas. Reikia kelių dalykų: tobulo biskvito ir kremo jį pertepti receptų. Kaip tik tai jums ir siūlome – puraus ir iš pirmo karto pavykstančio biskvito ir net keturių pertepimų – maskarponės kremo su avietėmis, bananinio kremo su šokolado gabalėliais, citrininio kremo ir karamelinio kremo su lazdyno riešutais.


kremai biskvito tortui pertepti_Alfo receptai
VMG nuotr.

BISKVITUI iškepti reikia:

  • 5 kiaušinių

  • 1 stiklinės (maždaug 200 g) PANEVĖŽIO PLIUS ekologiško cukraus

  • 1 stiklinės miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių


1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.

2. Pusę cukraus sutrinkite su tryniais, kol nesijaus cukraus kristalų.

3. Kitą pusę cukraus išplakite su baltymais iki standžių putų.

4. Į trynių masę dalimis dėkite persijotus su kepimo milteliais miltus ir plaktus baltymus. Atsargiai maišydami sudėkite visus miltus ir baltymus.

5. Paruoštą masę sudėkite į torto formą ir šaukite į orkaitę.

6. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 25–30 min. 7. Atvėsinkite biskvitą, išimkite iš formos ir perpjaukite išilgai į 4–6 dalis


 

MASKARPONĖS KREMUI SU AVIETĖMIS pagaminti reikia:

  • 250 g maskarponės

  • 250 ml plakamosios grietinėlės (36 proc.)

  • 400 g šaldytų arba šviežių aviečių

  • 5 šaukštų PANEVĖŽIO PLIUS ekologiško cukraus


1. Grietinėlę su cukrumi išplakite iki purumo.

2. Uogas sumaišykite su maskarpone.

3. Į išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite maskarponės ir uogų mišinį.


 

BANANINIS KREMUI SU ŠOKOLADO GABALĖLIAIS pagaminti reikia:

  • 3 bananų

  • 450 ml plakamosios

  • grietinėlės (36 proc.)

  • 50 g juodojo šokolado drožlių

  • 5 šaukštų PANEVĖŽIO PLIUS ekologiško cukraus

  • ½ tarkuotos citrinos žievelės

1. Grietinėlę su cukrumi išplakite iki purumo.

2. Suberkite smulkintus bananus, šokolado drožles ir citrinos žievelę.

3. Viską atsargiai permaišykite


 

CITRININIS KREMUI pagaminti reikia:

  • 200 g tepamo sūrio kremo (neutralaus skonio)

  • 300 ml plakamosios grietinėlės (36 proc.)

  • ½ citrinos sulčių ir žievelės

  • 6 šaukštų PANEVĖŽIO PLIUS ekologiško cukraus

  • 2 šaukštų citrininio likerio

1. Grietinėlę su cukrumi išplakite iki purumo.

2. Į tepamo sūrio kremą įtarkuokite citrinos žievelę, įspauskite sultis ir įpilkite likerio. Gerai išmaišykite.

3. Į išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite paruoštą sūrio kremą.


 

KARAMELINIS KREMUI SU LAZDYNŲ RIEŠUTAIS pagaminti reikia:

  • 400 g karamelizuoto saldinto pieno „Rududu“

  • 300 ml plakamosios grietinėlės (36 proc.)

  • 4 šaukštų kepintų, smulkintų lazdynų riešutų

1. Į karamelizuotą saldintą pieną įpilkite 50 ml plakamosios grietinėlės ir gerai išplakite.

2. Likusią grietinėlę suplakite iki purumo.

3. Į plaktą grietinėlę atsargiai supilkite paruoštą pieną ir lazdynų riešutus


 

PATARIMAI ruošiant kremus su plakamąja grietinėle:

• labiausiai plakti tiks 36 proc. riebumo plakamoji grietinėlė. Ją visuomet plakite tik šaltą – taip geriau išsiplaks;

• jeigu reikia į grietinėlės kremą pilti cukraus – berkite jį po truputį, o ne visą iš karto;

• suplaktą grietinėlę naudokite iškart, nes ji, laikoma šaldytuve, suglebs. Norint pagaminti standų grietinėlės kremą – išplakę ją įpilkite tirpintos želatinos, kurios kiekį naudokite taip, kaip nurodyta ant pakuotės


Gardžių atradimų!

Naujausi įrašai

bottom of page