Pagaminti skanų tortą gali kiekvienas. Reikia kelių dalykų: tobulo biskvito ir kremo jį pertepti receptų. Kaip tik tai jums ir siūlome – puraus ir iš pirmo karto pavykstančio biskvito ir net keturių pertepimų – maskarponės kremo su avietėmis, bananinio kremo su šokolado gabalėliais, citrininio kremo ir karamelinio kremo su lazdyno riešutais.
BISKVITUI iškepti reikia:
5 kiaušinių
1 stiklinės (maždaug 200 g) PANEVĖŽIO PLIUS ekologiško cukraus
1 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
2. Pusę cukraus sutrinkite su tryniais, kol nesijaus cukraus kristalų.
3. Kitą pusę cukraus išplakite su baltymais iki standžių putų.
4. Į trynių masę dalimis dėkite persijotus su kepimo milteliais miltus ir plaktus baltymus. Atsargiai maišydami sudėkite visus miltus ir baltymus.
5. Paruoštą masę sudėkite į torto formą ir šaukite į orkaitę.
6. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 25–30 min. 7. Atvėsinkite biskvitą, išimkite iš formos ir perpjaukite išilgai į 4–6 dalis
MASKARPONĖS KREMUI SU AVIETĖMIS pagaminti reikia:
250 g maskarponės
250 ml plakamosios grietinėlės (36 proc.)
400 g šaldytų arba šviežių aviečių
5 šaukštų PANEVĖŽIO PLIUS ekologiško cukraus
1. Grietinėlę su cukrumi išplakite iki purumo.
2. Uogas sumaišykite su maskarpone.
3. Į išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite maskarponės ir uogų mišinį.
BANANINIS KREMUI SU ŠOKOLADO GABALĖLIAIS pagaminti reikia:
3 bananų
450 ml plakamosios
grietinėlės (36 proc.)
50 g juodojo šokolado drožlių
5 šaukštų PANEVĖŽIO PLIUS ekologiško cukraus
½ tarkuotos citrinos žievelės
1. Grietinėlę su cukrumi išplakite iki purumo.
2. Suberkite smulkintus bananus, šokolado drožles ir citrinos žievelę.
3. Viską atsargiai permaišykite
CITRININIS KREMUI pagaminti reikia:
200 g tepamo sūrio kremo (neutralaus skonio)
300 ml plakamosios grietinėlės (36 proc.)
½ citrinos sulčių ir žievelės
6 šaukštų PANEVĖŽIO PLIUS ekologiško cukraus
2 šaukštų citrininio likerio
1. Grietinėlę su cukrumi išplakite iki purumo.
2. Į tepamo sūrio kremą įtarkuokite citrinos žievelę, įspauskite sultis ir įpilkite likerio. Gerai išmaišykite.
3. Į išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite paruoštą sūrio kremą.
KARAMELINIS KREMUI SU LAZDYNŲ RIEŠUTAIS pagaminti reikia:
400 g karamelizuoto saldinto pieno „Rududu“
300 ml plakamosios grietinėlės (36 proc.)
4 šaukštų kepintų, smulkintų lazdynų riešutų
1. Į karamelizuotą saldintą pieną įpilkite 50 ml plakamosios grietinėlės ir gerai išplakite.
2. Likusią grietinėlę suplakite iki purumo.
3. Į plaktą grietinėlę atsargiai supilkite paruoštą pieną ir lazdynų riešutus
PATARIMAI ruošiant kremus su plakamąja grietinėle:
• labiausiai plakti tiks 36 proc. riebumo plakamoji grietinėlė. Ją visuomet plakite tik šaltą – taip geriau išsiplaks;
• jeigu reikia į grietinėlės kremą pilti cukraus – berkite jį po truputį, o ne visą iš karto;
• suplaktą grietinėlę naudokite iškart, nes ji, laikoma šaldytuve, suglebs. Norint pagaminti standų grietinėlės kremą – išplakę ją įpilkite tirpintos želatinos, kurios kiekį naudokite taip, kaip nurodyta ant pakuotės
Gardžių atradimų!