top of page

Trupintas obuolių pyragas (Receptas)

Obuolių pyragas su obuoliene ir idealiu kompanionu – ledų rutuliuku. Mes pasirinkome šokoladinius. Puiku, ar ne?

obuolių pyragas su obuoliene_Alfo receptas
VMG nuotr.

8–10 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Obuolių pyragui pagaminti reikia:

Tartos pagrindui:

  • 125 g šalto sviesto

  • 80 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 150 g miltų

  • 400 ml pyragų obuolienės

Trupiniams:

  • 50 g šalto sviesto

  • 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 80 g miltų

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Sukapokite kartu peiliu arba smulkintuve visus tešlai skirtus ingredientus: šaltą sviestą, DANSUKKER cukraus miltelius ir miltus iki smulkių kruopelyčių. Įpilkite 1–2 šaukštus šalto vandens ir greitai suminkykite tešlą. Suformuokite diską, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą ne trumpiau nei 30 min.

3. Išimkite tešlą, iškočiokite ir išklokite ja formą. Kepimo popieriaus lapą stipriai sulamdykite, ištiesinkite ir padėkite ant tešlos. Suberkite ant jo balastą – tai gali būti kokios nors kruopos, žirniai ir pan. Taip pat, jei turite, galite naudoti specialius kepimo žirnelius. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min.

1. Trupiniams sutrinkite sviestą trintuve, suberkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir miltus. Labai greitai pirštais sutrinkite trupinius.

2. Nuimkite popierių, sudėkite pyragų obuolienę, išlyginkite ir užberkite trupinius. Kepkite dar 15 min. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page