top of page

Obuolių pyragas su avietėmis (Receptas)

Kai genialumas slypi paprastume. Neišsigąskite dėl aviečių – rudeninių vėlyvųjų tikrai rasite net iki lapkričio, o jeigu šviežių neturite po ranka – drąsiai dėkite šaldytas.

obuolių pyragas su avietėmis_Alfo receptas
VMG nuotr.

6–8 asm. Gaminimas 20 min. Kepimas 50 min. Orkaitės t-ra 170 °C

Obuolių pyragui pagaminti reikia: 3–4 obuolių 1 apelsino sulčių 1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės 3 kiaušinių 150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ 30 ml aliejaus 100 ml natūralaus jogurto 1 šaukštelio kepimo miltelių 180 g miltų 120 g aviečių 1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Išklokite kepimo popieriumi 22 cm skersmens formą. 2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, užpilkite apelsinų sultimis ir sumaišykite su tarkuota apelsino žievele. Kol kas atidėkite. 3. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki vientisos šviesiai gelsvos masės, plakdami plona srovele pilkite aliejų. Supilkite jogurtą ir išmaišykite. Įberkite persijotus su kepimo milteliais miltus ir gerai išmaišykite. 4. Obuolius sudėkite į formą, paskleiskite avietes ir sudėkite tešlą. Lengvai pakratykite formą, kad tešla tolygiai pasiskleistų. 5. Kepkite apie 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Pyragą 15 min. aušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.

Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page