Morkas valgyti sveika, jos turi daug naudingų medžiagų. Kita nuostabi morkų (tiesa, virtų ir trintų) savybė yra ta, kad jos puikiai tirština ir suteikia skanią spalvą namuose gaminamiems padažams (apie tai plačiau skaitykite čia). Trečia, morkos yra gana saldžios, tačiau papildomai paskanintos ruduoju cukrumi ir pakeptos orkaitėje tampa tobulu karamelizuotu morkų desertu. Alfas primena ir kitas desertines morkų savybes ir dalinasi patarimais.

Ar morka skani? Prieš naudodami morką konditerijoje, pirmiausią ją paragaukite. Neskani morka gali sugadinti bet kurį desertą. Jeigu morka ne itin skani, būtinai termiškai ją apdorokite: kepkite pyragą, biskvitą ar keksiukus. Tačiau nenaudokite sultims ar nekeptiems skanėstams.
Beje, įvairiausi morkų pyragai, keksiukai ir net varškėčiai yra puikus būdas sunaudoti morkų likučius ar morkų išspaudas, jeigu mėgstate gerti šviežias morkų sultis.

Sluoksniuotis. Jeigu iš skanių morkų spaudžiate skanias sultis, išspaudas panaudokite morkų ir maskarponės sluoksniuočiui gaminti. Morkas pagardinkite citrinų sultimis ir sumaišykite su maskarpone arba sluoksniuokite. Nustebs visi, kuriuos pavaišinsite!
Prieskoniai. Kaip ir moliūgai, desertuose morkos labai draugauja su kardamonu, muskatu, cinamonu, gvazdikėliais.

Oranžinė spalva. Morkos suteikia ne tik skonį, bet ir spalvą. Tad jeigu norite nuspalvinti desertą gražia oranžine spalva, naudokite morkų sultis. Tik nepamirškite, kad kepant ar verdant šį ryški oranžinė spalva taps gerokai blankesnį. Be to, kepiniams morkos suteikia ne tik spalvos, bet ir jaukaus drėgnumo, tad nebijokite morkų tarkių ar išspaudų įmaišyti į kepamus pyragus ir keksus.
Skanaus!