Avižiniai sklindžiai su kriaušių gabalėliais ir pelėsinio sūrio pabarstukais (Receptas)

Mėgstate sklindžius? Mėgstate avižinę košę? Būtinai išbandykite netikėtą sklindžių ir košės transformaciją – avižinius sklindžius. Labai gardus ir jaukus derinys – avižiniai dribsniai, kriaušių gabalėliai, kietasis sūris ir pelėsinio sūrio pabarstukai. Karališkas, įdomus, sveikas patiekalas pusryčiams, pietums ir vakarienei.


avižiniai dribsniai su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu_blyneliai_nesaldūs blynai_receptas_patiekalai su kriaušėmis_ Alfo Ivanausko receptas_avižiniai dribsniai
VMG archyvų nuotr.

Avižiniams sklindžiams pagaminti reikia:

  • ½ kriaušės

  • 1 kiaušinio

  • 200 ml tiršto natūralaus jogurto

  • 50 g kietojo sūrio

  • 1 stiklinės smulkintų avižinių dribsnių

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 50 g trupinto pelėsinio sūrio

  • Žiupsnelio raudonėlio

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  1. Kriaušę nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.

  2. Kiaušinį sumaišykite su jogurtu, kriauše ir kietuoju sūriu, suberkite prieskonius ir sumaišykite. Dribsnius sumaišykite su kepimo milteliais ir skystąja dalimi.

  3. Dėkite tešlą į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš vienos pusės, kol gražiai apskrus. Apverskite, užberkite pelėsinio sūrio ir kepkite, kol sklindžiai iškeps.


Skanaus!