top of page

Šokoladinė tartaletė su kruasanais (Receptas)

Šokoladinio įdaro glotnumas ir švelnumas šioje tartaletėje iškelia pojūčius į naujas aukštumas. Bet keltis nebaisu, juk viską laiko patikimas kruasanas :) Tortas greitai pagaminamas, labai šokoladinis ir tinka visoms progoms.


šokoladinis tortas su kruasanais_Alfo receptas
VMG nuotr.

6-7 asm. 

Gaminimas 20 min 

Zzzz 3-4 val. 


Šokoladinei tartaletei pagaminti reikia:

  • 4-5 vakarykščių kruasanų su šokoladu

  • 1-2 šaukštų mėgstamo džemo

  • 150 g grietinėlės

  • 150 g juodojo šokolado

  • 30 ml šviesiojo sirupo arba skysto medaus

  • 15 ml brendžio

  • 30 g labai minkšto sviesto

  • Šviežių uogų (patiekti)


  1. Kruasanai turi būti vakarykščiai, bet ne sudžiūvę. Supjaustykite juos riekelėmis, jas sudėkite į išklotą kepimo popieriumi 18-20 cm skersmens formelę. Lengvai prispauskite ir patepkite džemu arba uogiene.  

  2. Grietinėlę užvirinkite, nukaiskite, sudėkite į ją smulkintą juodąjį šokoladą ir išmaišykite, kol šokoladas ištirps. Supilkite sirupą ir išmaišykite, o po to sumaišykite su brendžiu. 

  3. Į gautą masę įmaišykite sviestą ir supilkite į paruoštą formelę. 

  4. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms. 

  5. Patiekite su šviežiomis uogomis.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page