Morkų keksiukai (Receptas)

Juokaujama, kad siekiant suvalgyti daugiau daržovių, reikėtų valgyti moliūgų pyragus. Morkų keksiukus ir sausainius – taip pat!

Morkų keksiukai, receptas
VMG nuotr.

12 vnt.

Morkų keksiukams pagaminti reikia:

  • 200 g sviesto

  • 120 g drėgnojo sviesto Farinas

  • 3 kiaušinių

  • 170 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 stiklinė smulkiai tarkuotų morkų

  • 1 šaukštelio cinamono

  • 50 g nuplikytų ir maltų aguonų

  • druskos

  1. Iki purios masės išsukite sviestą ir įberkite druskos

  2. Sukdami toliau dėkite po truputį cukraus, muškite po kiaušinį ir kartokite, kol sudėsite visą cukrų ir kiaušinius. Viską išsukite iki vientisos purios masės.

  3. Į masę sudėkite morkas ir aguonas

  4. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir cinamoną. Išmaišykite.

  5. Gautą masę sudėkite į keksiukų formeles.

  6. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.

Skanaus!