AŠ Ikona vmgonline

Beveik šventiniai pusryčiai: morkų varškėčiai su apelsinais!


Valerijos Stonytės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Zzzz 10 min.

Kepimas 15 min.


Reikia:

  • 500 g (9 proc.) varškės masės arba varškės

  • 2 kiaušiniai

  • 1 šaukštas cukraus

  • Druskos

  • 2 vid. dydžio morkos

  • 1 apelsinas

  • 3 kupini šaukštai manų kruopų

  • Nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių

  • Lydyto sviesto kepti ir formuoti varškėčius

  1. Sutarkuokite morkas smulkia tarka. Nutarkuokite apelsino žievelę. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus ir druskos, sudėkite tarkuotas morkas ir apelsinų žievelę. Suberkite manų kruopas ir kepimo miltelius. Trumpam tešlą atidėkite.

  2. Plonai patepkite lydytu sviestu lėkštę arba padėklą. Suformuokite storą tešlos volelį.

  3. Suskirstykite volelį vienodomis dalimis ir pateptomis lydytu sviestu rankomis formuokite apvalius arba pailgus varškėčius. Dėkite juos į pateptą padėklą.

  4. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite lydyto sviesto ir vidutiniškai jį įkaitinkite. Dėkite varškėčius į keptuvę ir stebėkite kepimą – jei pradės labai skrusti, mažinkite kaitrą. Apkepkite iš vienos ir iš kitos pusės. Patiekite su grietine arba uogiene.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg