top of page

Morkų pyragas su kremo kepure




6–8 asm.  

Gaminimas 30 min.

Kepimas 40 min. 

Orkaitės t-ra 175 °C


Reikia:

  • 250 g tarkuotų morkų

  • 4 kiaušinių

  • 150 g aliejaus

  • 100 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 250 g speltų miltų  

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 1 apelsino tarkuotos žievelės

  • Sirupui:

  • 100 ml apelsinų sulčių

  • 1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • Kremui:

  • 400 g kreminio sūrelio

  • 50 g DANSUKKER cukraus miltelių


  1. Paruoškite stačiakampę 22–24 cm formą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. 

  2. Morkas, kiaušinius, aliejų, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, miltus, kepimo miltelius ir apelsino žievelę sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės. 

  3. Tešlą supilkite į formą ir kepkite apie 45–50 min. Ar iškepęs pyragas, patikrinkite mediniu iešmeliu. Ataušinkite pyragą ant grotelių. Nupjaukite viršutinę pyrago plutelę. 

  4. Sirupui sumaišykite apelsinų sultis bei DANSUKKER šviesųjį sirupą ir palaistykite pyragą. Kai sirupas įsigers, užtepkite ant viršaus kremo. 

  5. Kremui sumaišykite kreminį sūrelį su DANSUKKER cukraus milteliais. 


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page