
6-8 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 45-50 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
250 g tarkuotų morkų
4 kiaušinių
150 g aliejaus
150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
250 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštų DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
200 g juodojo šokolado + 30 ml aliejaus
1. Paruoškite apvalią 22–24 cm skersmens formą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
2. Morkas, kiaušinius, aliejų, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, miltus, kepimo miltelius ir DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
3. Sutarkuokite 100 g šokolado ir suberkite jį į tešlą, išmaišykite. Tešlą supilkite į formą ir kepkite apie 45–50 min. Ar iškepęs keksas, patikrinkite mediniu iešmeliu. Ataušinkite keksą ant grotelių, viršų apliekite tirpintu šokoladu su aliejumi.