Makaronų salotos-mišrainė su mėsa arba veganiškais falafeliais (Receptas) VMGonline
top of page

Makaronų salotos-mišrainė su mėsa arba veganiškais falafeliais (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 57 minutes
  • 2 min. skaitymo

Kai norisi jaukaus, įdomaus, maistingo patiekalo, šios makaronų salotos su daug daržovių ir gardžiu padažu yra puikus pasirinkimas. Cukinijos, pomidorai, kukurūzai,  sultinga triušiena arba sotūs augalinės kilmės falafeliai – tokios sudėties patiekalas puikiai tinka ir pietums, ir sotesnei vakarienei; ir mėsos mėgėjams, ir veganams. 

Šis patiekalas – skaniausias įrodymas, kad makaronai tinka ne tik patiekalams su šiltais padažais, bet ir mišrainėms. Pagaminsite lengvai ir greitai! 


makaronų salotos_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas: apie 40 min.


Makaronų salotoms paruošti reikia:

  • 1 nedidelės cukinijos

  • 1 vidutinio pomidoro

  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno

  • 300 g KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų pievagrybių „Rinktiniai“

  • 150 g konservuotų kukurūzų

  • Žiupsnelio SALDVA jūros druskos 

  • 300 g MALSENA kietagrūdžių kviečių makaronų „Penne Rigate“

  • 200 g LAPINO PUOTA šviežių triušienos mėsos juostelių 

  • 1 šaukštelio SALDVA barbekiu prieskonių mišinio paukštienai „Angel’s Wings“

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 190 g GARDEN GOURMET veganiškų falafelių

  • 1 saujos šviežių petražolių

  • 4–5 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Be konservantų“

  • 2 šaukštų SACLA pomidorų ir alyvuogių užtepėlės

  • Žiupsnelio SALDVA pipirų mišinio

  • ½ citrinos žievelės

  • 80 g CALVO tuno saulėgrąžų aliejuje

  • GAIDELIS mini krekerių „Klasika“ makaronams patiekti


    VMG nuotr.
    VMG nuotr.

    1.Cukiniją ir pomidorą supjaustykite kubeliais, svogūną susmulkinkite. Į dubenį suberkite daržoves, sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotus pievagrybius „Rinktiniai“ ir konservuotus kukurūzus.

    2.Užvirinkite vandenį, pasūdykite SALDVA jūros druska, suberkite MALSENA kietagrūdžių kviečių makaronus „Penne Rigate“ ir virkite pagal nurodymus ant gaminio pakuotės.

    3.LAPINO PUOTA triušienos juosteles pagardinkite SALDVA barbekiu prieskonių mišiniu paukštienai „Angel’s Wings“, supjaustykite ir apkepkite alyvuogių aliejuje.

    4.GARDEN GOURMET veganiškus falafelius supjaustykite, išvirtus makaronus sumaišykite su daržovėmis: į vieną dalį įmaišykite falafelius, į kitą – keptą triušieną. Apibarstykite smulkintomis petražolėmis.

    5.Sumaišykite KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezą „Be konservantų“, SACLA pomidorų ir alyvuogių užtepėlę, SALDVA pipirų mišinį, citrinos žievelę ir CALVO tuną (be aliejaus).

    6.Padažą labai gardu skanauti su GAIDELIS mini krekeriais „Klasika“. 

    7.Į salotas sudėkite padažą ir išmaišykite. Patiekite indeliuose ir pagardinkite žiupsneliu juodųjų pipirų.


Gardžių atradimų.

bottom of page