top of page

Makaronų salotos su žirneliais ir naminiu ajolio padažu su keptais česnakais (Receptas)


makaronų salotos su cukinijomis_receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Makaronų salotoms su žirneliais ir cukinijomis pagaminti reikia:

  • 120 g sausų makaronų

  • 1 cukinijos

  • 150 g žirnelių ankščių

  • 150 g žaliųjų žirnelių

  • 500 g vandens

  • 80 g čioriso riekelių

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Mėgstamų daigų (papuošti)

1. Makaronus išvirkite „aldente“ – taip, kaip nurodyta ant pakelio.

2. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais.

3. Čiorisą pakepkite keptuvėje, kad būtų traškus.

4. Žirnelių ankštis ir žirnelius nuplikykite verdančiu vandeniu, palaikykite jame 2–3 min., nukoškite ir apipilkite lediniu vandeniu, kad išsaugotumėte skaisčiai žalią spalvą.

5. Sudėliokite salotas ir patiekite jas su naminiu ajolio padažu ir apibarstykite juodaisiais pipirais. Puoškite mėgstamais daigais.


 

Naminiam ajolio padažui su keptais česnakais paruošti reikia:

  • 1 galvutės česnako

  • 50 ml citrinos sulčių

  • 30 g neaštrių garstyčių

  • 200 ml alyvuogių aliejaus

  • 100 ml pieno

  • Žiupsnelio druskos

  • Citrinos sulčių (pagal skonį)

1. Česnako galvutę patepkite aliejumi, suvyniokite į aliuminio foliją, kepkite įkaitintoje iki 190 °C temp. orkaitėje apie 20–25 min. Atvėsinkite ir išspauskite česnaką iš luobelių.

2. Sudėkite česnaką, garstyčias, aliejų ir pieną į trintuvo indą. Plakite, kol padažas sutirštės. Gardinkite citrinos sultimis ir druska.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page