top of page

Greitas makaronų apkepas su dešrelėmis (Receptas)

Greito makaronų ir dešrelių apkepo receptas labai pravers, kai: a) reikės kažko greito ir visų mėgstamo, b) reikės pamaitinti ne vieną, du, o visą būrelį alkanų žmonių, c) norėsis kažko labai jaukaus.

Išbandykite.

Makaronų apkepas su dešrelėmis_greitas apkepas_makaronų patiekalai_apkepo receptas_VMG receptai
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:


2 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Makaronų apkepui pagaminti reikia:

  • 250 g didelių makaronų-kriauklelių (conchighlioni)

  • 300 g itališkų dešrelių

  • 200 g mocarelos

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

Padažui:

  • 1 šaukštelio paprikų dribsnių (arba pagal skonį)

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 250 ml trintų pomidorų

  • 1 šaukšto saulėje džiovintų pomidorų pesto

  • Po šaukštelį džiovinto raudonėlio ir džiovinto baziliko

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  1. Kepimo formą patepkite aliejumi. Makaronus apvirkite ir įdarykite dešrelių faršu. (Tiesiog išspauskite reikiamą kiekį faršo iš apvalkalo.)

  2. Paprikų dribsnius lengvai pakepinkite aliejuje. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi prie paprikų ir pakepinkite, kol taps permatomi.

  3. Supilkite pomidorų tyrę ir sudėkite pestą. Išmaišykite. Užvirinkite. Suberkite prieskonius, druską. Pakaitinkite 3–4 min., kad atsiskleistų prieskonių skonis, įpilkite dar 250 ml vandens arba, jei turite – pomidorų sulčių, ir užvirinkite.

  4. Padažu užpilkite įdarytus makaronus, ant viršaus sudėkite mocarelą. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Užberkite kietojo sūrio ir dar pakepkite apie 3–5 min.

P. S. Taip pat galite naudoti gatavą padažą gaminimui.



Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page