Greito makaronų ir dešrelių apkepo receptas labai pravers, kai: a) reikės kažko greito ir visų mėgstamo, b) reikės pamaitinti ne vieną, du, o visą būrelį alkanų žmonių, c) norėsis kažko labai jaukaus.
Išbandykite.

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
Greitas avinžirnių troškinys su dešrelėmis
Troškinys su grybais, daržovėmis ir dešrelėmis
2 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Makaronų apkepui pagaminti reikia:
250 g didelių makaronų-kriauklelių (conchighlioni)
300 g itališkų dešrelių
200 g mocarelos
50 g tarkuoto kietojo sūrio
Padažui:
1 šaukštelio paprikų dribsnių (arba pagal skonį)
Aliejaus (kepti)
1 svogūno
1 skiltelės česnako
250 ml trintų pomidorų
1 šaukšto saulėje džiovintų pomidorų pesto
Po šaukštelį džiovinto raudonėlio ir džiovinto baziliko
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Kepimo formą patepkite aliejumi. Makaronus apvirkite ir įdarykite dešrelių faršu. (Tiesiog išspauskite reikiamą kiekį faršo iš apvalkalo.)
Paprikų dribsnius lengvai pakepinkite aliejuje. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi prie paprikų ir pakepinkite, kol taps permatomi.
Supilkite pomidorų tyrę ir sudėkite pestą. Išmaišykite. Užvirinkite. Suberkite prieskonius, druską. Pakaitinkite 3–4 min., kad atsiskleistų prieskonių skonis, įpilkite dar 250 ml vandens arba, jei turite – pomidorų sulčių, ir užvirinkite.
Padažu užpilkite įdarytus makaronus, ant viršaus sudėkite mocarelą. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Užberkite kietojo sūrio ir dar pakepkite apie 3–5 min.
P. S. Taip pat galite naudoti gatavą padažą gaminimui.
Skanaus!