top of page

Keptų grybų-pupelių sumuštinis su tįstančio sūrio įdaru (Receptas)

„Nenurašykime" sumuštinio. Pasak Alfo, tai ypatingas patiekalas, kuris tinka ne tik pusryčių stalui, bet ir ant gimtadienio, krikštynų ir net vestuvių stalo. Ne veltui sumuštiniui Alfas skyrė knygą Malda Skoniui. Šįkart receptas su grybais ir pupelėmis.


sumuštinis su grybais ir pupelėmis_receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 


1 sumuštiniui


Sumuštiniui su grybais ir pupelėmis paruošti reikia:

  • 2 mėgstamos duonos riekelių

  • Keleto Eringi grybų

  • 2 česnako skiltelių

  • ½ nedidelio svogūno

  • 2 šaukštų baltųjų pupelių

  • 2 riekelių GERMANTO sūrio „Tilsit"

  • 1 šaukšto RAMBYNO tepamo sūrio su baravykais

  • Keleto SACLA artišokų

  • 1 šaukštelio sūdytų ir lukštentų saulėgrąžų

  • Keleto sultenių lapelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • GUBERNIJOS duonos giros (patiekti)

1. Mėgstamos duonos riekeles apskrudinkite ZYLE keptuvėje. Apkepusią vidinę duonos pusę

patrinkite česnaku.

2. Grybus supjaustykite vidutiniais gabalėliais, česnako skiltelę ir svogūną – nedideliais gabaliukais.

3. Į keptuvę sudėkite grybus, česnaką ir svogūną. Viską apkepinkite. Berkite druskos ir pipirų.

Baigiant kepti suberkite pupeles ir kepinkite, kol jos sušils. Šalia dėkite GERMANTO sūrio „Tilsit“

riekeles.

4. Ant apatinės riekelės tepkite RAMBYNO tepamo sūrio su baravykais, dėkite apkepintų grybų ir pupelių, pasilydžiusias sūrio riekeles ir likusius grybus bei pupeles.

5. Dėkite SACLA artišokų, berkite saulėgrąžų, papuoškite sultenėmis, šalia sumuštinio – likusią

duonos riekelę.

6. Patiekite su GUBERNIJOS duonos gira.


PATARIMAI

1. Galite papuošti mėgstamais žalumynais.


Skanaus.


 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 


Naujausi įrašai

bottom of page