top of page

Sultingas triušienos ir abrikosų sumuštinis (Receptas)

Nėra žmogaus, kuris nemėgsta karštų sumuštinių. Tai geras patiekalas, nes tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienėms, ir į užkandžių dėžutę, ir draugų vakarėliui, ir t. t. Grilyje arba keptuvėje pakaitintas sumuštinis su triušiena ir abrikosais pavyks iš pirmo karto!

sultingas triušienos ir abrikosų sumuštinis_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI



 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Prenumeruok čia.


 

2 sumuštiniai


Sultingiems triušienos ir abrikosų sumuštiniams pagaminti reikia:

  • ¼ vidutinio mėlynojo svogūno

  • 4 džiovintų abrikosų

  • 100 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių

  • 2 česnako skiltelių

  • 1 šaukšto OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus

  • 1 saujos špinatų lapų

  • 2 šaukštų OBELIŲ majonezo „Tradicinis“

  • 2 mėsainių bandelių (arba 4 riekelių mėgstamos šviesios skrudinimo duonos)

  • 2 riekelių RAMBYNO sūrio

  • 2 riekelių GERMANTO sūrio „Gouda“

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

1. Svogūną supjaustykite kubeliais. Abrikosus nuplikykite karštu vandeniu ir supjaustykite

vidutiniais gabalėliais.

2. LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles apibarstykite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais,

išmaišykite ir palikite šiek tiek pasimarinuoti.

3. Susmulkintą česnaką berkite ant triušienos, įpilkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus. Viską išmaišykite ir dėkite kepti į ZYLE grilį.

4. Į dubenį dėkite svogūnus, abrikosus, špinatų lapus, mažesniais gabaliukais pjaustytą triušieną, šaukštą OBELIŲ majonezo „Tradicinis“, berkite KOTANYI juodųjų pipirų ir viską išmaišykite.

5. Ant mėsainių bandelės tepkite majonezo, dėkite RAMBYNO sūrio, vištienos įdaro,

GERMANTO sūrio „Gouda“ ir uždenkite likusia bandelės puse.

6. Dėkite kepti į grilį.


PATARIMAI

1. Jei nevalgote mėsos, triušieną galite pakeisti krevetėmis.

2. Abrikosus galima keisti smulkintomis razinomis arba slyvomis.

3. Norint daugiau aromato ir citrinos poskonio, galite įtarkuoti citrinos žievelės.


Skanaus.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page