top of page

Tįstančio sūrio sumuštinis su keptais baklažanais, pomidorais ir mocarela (Receptas)

Norite kažko skanaus, traškaus ir neatsivalgomo? Kažko, kas patiktų visai šeimai ir visiems bičiuliams? Paruoškite karštą sumuštinį. Bemėsis tįstančio sūrio sumuštinis su baklažanais, pomidorais ir mocarela patiks visiems be išimties.

sūrio sumuštinis su keptais baklažanais, pomidorais ir mocarela_receptas_Alfo Receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


 

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2 sumuštiniai


Tįstančio sūrio sumuštiniams su keptais baklažanais, pomidorais ir mocarela pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio baklažano

  • 2 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus

  • 1 skiltelės česnako

  • ¼ vidutinio mėlynojo svogūno

  • 1 vidutinio pomidoro

  • 1 pailgos bagetės (arba 4 riekelių mėgstamos čiabatos tipo duonos)

  • 100 g mocarelos

  • Keleto kalendros šakelių

  • Keleto ančiuvių

  • 2 šaukštų mėgstamo pomidorų padažo arba Alfo naminio pomidorų padažo (padažo receptas yra čia.

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, išdėliokite ant lentelės, apibarstykite KOTANYI druska ir

palikite kelioms minutėms. Tada su popieriniu rankšluosčiu nusausinkite.

2. Sudėkite baklažano gabaliukus į dubenį, pilkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio

rapsų aliejaus, sutraiškykite česnako skiltelę, viską išmaišykite, kad pasidengtų visi gabalėliai.

Dėkite į ZYLE grilį ir kepkite apie 5–7 min., kol gražiai apskrus.

3. Svogūną supjaustykite kubeliais, pomidorą – griežinėliais.

4. Ant batono riekelės dėkite pjaustytos mocarelos, svogūnų, baklažanų, kapotų kalendros šakelių, pomidoro riekelių, ančiuvių, berkite KOTANYI juodųjų pipirų.

5. Ant kitos riekelės tepkite pomidorų padažo ir ja uždenkite kitą sumuštinio pusę.

6. Dėkite kepti į grilį.


PATARIMAI

1. Sumuštinius galite paskaninti KOTANYI raudonėliais.

2. Jei neturite baklažano, jį galite keisti cukiniją, bet bus mažiau išraiškingas skonis.

3. Į šį sumuštinį labai tiktų įdėti kepintų grybų: šitakių, pievagrybių ar „eringi“.

4. Sumuštinį galite paskaninti bazilikais ar šviežiomis petražolėmis.


Skanaus.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page